~ tacerea e de aur ~

tacerea e de aur

Desi tindem sa impartasim multe lucruri personale cu cei din jurul nostru, exista aspecte din viata noastra despre care nu ar trebui sa dicutam niciodata cu nimeni. Cu cat invatam mai repede asta, cu atat mai bine.

Iata, asadar, 7 situatii in care este mai bine sa-ti tii gura:

Situatia ta financiara

Situatia ta financiara te priveste doar pe tine. Nu trebuie sa le spui altora ce ai si ce nu. Nu trebuie sa stie nimeni nimic despre continutul portofelului tau, cu exceptia cazului in care se ofera sa te ajute.

Proprietatea ta tangibila

Desigur, nu este nimic rau in a arata unele dintre lucrurile tale, dar nu ar trebui niciodata sa te lauzi cu ceea ce ai. Stiind prea multe despre tine, oamenii vor incerca sa gaseasca o modalitate de a profita de tine. Oricat de trist ar parea, asa functioneaza lumea.

Problemele din relatie (cu exceptia cazului in care esti victima violentei domestice)

Desi, uneori avem intr-adevar nevoie de sprijin sau de sfaturi cu privire la relatii, nu ar trebui niciodata sa dezvalui prea mult din problemele cuplului tau. De exemplu, daca reactia partenerului intr-o cearta a fost prea furtunoasa, iar apoi, intr-o conversatie cu cineva apropiat, dezvalui acest aspect, aceasta impresie nu ii va mai putea fi stearsa din memorie, chiar daca, ulterior, relatia ta cu partenerul se imbunatateste.

Viata ta personala

Desigur, unele lucruri din viata personala pot fi spuse unor oameni, insa nu tuturor. Daca nu cunoastem foarte bine o persoana, nu trebuie sa ne deschidem sufletul in fata ei.

Visele tale

Daca vorbesti cu oricine despre visele tale, este foarte probabil sa iti pierzi motivatia de a le transforma in realitate din cauza sentimentului de presiune puternica, din exterior. Acest lucru ii determina pe multi sa isi abandoneze complet unele obiective…

Faptele tale bune

Atunci cand faci ceva bun pentru altcineva, fa-o exclusiv din bunatatea inimii tale. Nu ar trebui sa folosesti acest lucru pentru a te ridica in ochii altor oameni.

Punctele tale slabe

Desigur, putem sa dezvaluim unor persoane foarte apropiate vulnerabilitatile noastre, insa nu tuturor. Cu cat ceilalti stiu mai multe despre slabiciunile tale, cu atat exista un risc mai mare ca acestia sa incerce sa profite de pe urma lor.

Asteptam cu interes parerea ta despre acest subiect. Scrie un comentariu.

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

tacerea e de aur

~ tacerea e de aur ~ photo source: pexels.com; referinte: cluber.com.ua

Citeste si:

Urmariti cum alte persoane se raporteaza la voi – aceasta este a doua lor natura

Gestionarea relatiilor cu oamenii dificili. 3 Solutii eficiente

femeia vanator Nu vrei sa-l pierzi? ~ Nu deveni femeia vanator!~

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!