~ Fericirea este o alegere ~

fericirea este o alegere
“As dori sa uiti tot ceea ce ai invatat in intrega ta viata. Acesta este inceputul unei noi intelegeri, a unui nou vis.

Visul in care traiesti este creatia ta. Este perceptia ta asupra realitatii pe care o poti schimba oricand. Ai puterea de a crea iadul, dar ai si puterea de a crea raiul. De ce sa nu visezi un vis diferit? De ce sa nu-ti folosesti mintea, imaginatia si emotiile pentru a visa paradisul?

Doar foloseste-ti imaginatia si se vor petrece lucruri extraordinare.

Imagineaza-ti ca ai capacitatea de a vedea lumea cu ochi diferiti, oricand doresti tu aceasta. De fiecare data cand deschizi ochii, vezi lumea din jurul tau intr-un mod diferit. Inchide ochii acum, iar apoi deschide-i si priveste in afara. Ceea ce vezi este dragostea ce vine din copaci, dragostea ce vine din cer, dragostea ce vine din lumina. Vei percepe dragostea ce exulta din tot ceea ce te inconjoara. Aceasta este starea de incantare, de armonie. Vei percepe direct dragostea ce exulta din tot ceea ce te inconjoara, inclusiv cea care provine din tine si din alte fiinte umane. Chiar atunci cand oamenii sunt suparati sau furiosi, in spatele acestor sentimente poti vedea ca ei emit si multa dragoste.

Vezi si: Ce este dragostea, casatoria, fericirea?

Folosindu-ti imaginatia si deschizandu-ti ochii in fata noilor perceptii, as dori sa te vezi pe tine traind o noua viata, un nou vis, o viata in care nu trebuie sa-ti justifici existenta si in care esti liber sa fii exact asa cum esti.

Imagineaza-ti ca ai permisiunea sa fii fericit si sa te bucuri cu adevarat de viata. Viata ta este libera de orice conflict cu tine insuti si cu ceilalti.

Imagineaza-ti ca traiesti fara frica de a-ti exprima visele. Stii ce doresti, ceea ce nu doresti si cand doresti acestea. Esti liber sa-ti transformi viata in modul in care doresti. Nu-ti este frica sa ceri ceea ce ai nevoie, de a spune da sau nu fata de oricine sau orice.

Imagineaza-ti ca traiesti o viata fara frica de a fi judecat de ceilalti.

Tu nu-ti mai conduci comportamentul in concordanta cu ceea ce ceilalti pot gandi despre tine. Nu mai esti raspunzator pentru parerea nimanui. Nu mai trebuie sa mai controlezi pe nimeni si de asemenea nimeni nu te mai controleaza pe tine.

Imagineaza-ti ca traiesti fara a-i judeca pe ceilalti. Poti sa-i ierti usor pe ceilalti si poti sa nu-i judeci. Nu trebuie sa ai dreptate si nu trebuie sa faci pe altcineva sa simta ca a gresit. Te respecti pe tine insuti si pe oricine altcineva, iar ei te respecta la randul lor.

Imagineaza-ti ca traiesti fara frica de a iubi si a nu fi iubit. Nu-ti mai este frica ca vei fi respins si nu ai nevoie sa fii acceptat. Poti spune „Te iubesc!” fara nicio rusine si fara nicio justificare. Poti merge in lume cu inima complet deschisa si sa nu-ti fie frica ca vei fi ranit.

Vezi si: 10 Lucruri care te indeparteaza de fericire

Imagineaza-ti ca traiesti viata fara sa-ti fie frica sa-ti asumi riscuri si sa explorezi viata cu adevarat. Nu-ti este frica ca vei pierde ceva. Nu-ti este frica sa fii viu in lume si nu-ti este frica sa mori.

Imagineaza-ti ca te iubesti exact asa cum esti.

Iti iubesti corpul exact asa cum este, iti iubesti emotiile exact asa cum sunt ele. Stii ca esti perfect, exact asa cum esti.

Motivul pentru care te rog sa-ti imaginezi aceste lucruri este pentru ca ele sunt perfect posibile. Poti trai in starea de gratie, in starea de beatitudine–visul raiului. Dar pentru a experimenta acest vis, trebuie mai intai sa-l intelegi. Doar iubirea are capacitatea de a te face sa intri intr-o stare de beatitudine. Fiind in stare de beatitudine, inseamna sa fii indragostit. A fi indragostit inseamna a trai beatitudinea. Plutesti pe nori. Percepi dragostea oriunde te duci. Este in intregime posibil sa traiesti in acest mod tot timpul. Este posibil, deoarece si altii au putut, iar ei nu sunt diferiti de tine. Ei traiesc in beatitudine deoarece si-au schimbat legamintele si viseaza un alt vis.

O data ce ai simtit ce inseamna sa traiesti o stare de beatitudine, incepi sa o iubesti. Stii ca raiul pe pamant este un adevar, ca raiul exista cu adevarat. Odata ce stii ca raiul exista, o data ce stii ca este posibil sa te mentii acolo, depinde doar de tine sa faci efortul de a te mentine, de a ramane acolo.

Lumea este frumoasa si minunata. Viata poate deveni foarte usoara atunci cand iti iubesti calea ta in viata, modul in care traiesti. Poti fi iubitor tot timpul. Este alegerea ta. Poti sa nu ai motiv sa iubesti, dar poti iubi pentru ca dragostea te face fericit. Doar iubirea in actiune este cea care produce fericirea. Dragostea va va oferi pacea interioara. Va transforma perceptia voastra despre lume.

Vezi si: 33 Cele mai frumoase citate despre fericire

Poti vedea orice cu ochii iubirii. Poti fi constient ca totul in jurul tau este iubire.

Cand traiesti astfel, nu va mai exista ceata in mintea ta. MITOTE a plecat intr-o vacanta permanenta. Aceasta reprezinta ceea ce cauta oamenii de sute de ani. De mii de ani suntem in cautarea fericirii. Fericirea este paradisul pierdut. Oamenii au muncit atat de greu pentru a ajunge in acest punct, dar aceasta este o parte generata doar de evolutia mintii. Acesta este viitorul umanitatii.

Acest mod de viata este posibil si este in mainile voastre. Moise a numit aceasta Pamantul Fagaduintei, Buddha a numit-o Nirvana, Iisus l-a numit Rai, iar Toltecii l-au numit Noul Vis.

Din pacate, identitatea voastra este amestecata cu visul planetei. Toate credintele si legamintele voastre sunt in ceata. Simtiti prezenta parazitului si va identificati cu el. Aceasta face mai dificila plecarea sa, eliberarea parazitului si crearea spatiului in care este experimentata iubirea. Esti atasat de Judecator, atasat de Victima. Suferinta te face sa te simti in siguranta deoarece o cunosti atat de bine.

Dar nu exista cu adevarat nici un motiv pentru care sa suferi. Singurul motiv pentru care suferim este pentru ca alegem sa suferim. Daca te vei uita in viata ta, vei gasi multe scuze pentru a suferi, dar nu vei gasi un motiv adevarat pentru care sa suferi.

Acelasi lucru este adevarat pentru fericire.

Singurul motiv pentru care esti fericit este pentru ca tu alegi sa fii fericit. Fericirea este o alegere si suferinta, de asemenea.

Probabil ca nu putem scapa de destin, dar avem doua posibilitati de a alege: sa ne bucuram de destinul nostru sau sa suferim din cauza lui. A suferi sau a iubi si a fi fericit. A trai in iad sau a trai in rai. Alegerea mea este de a trai in rai.

A ta care este?”

Fragment din “Cele patru legaminte”Don Miguel Ruiz, Editura Mix

Poti sa gasesti cartea AICI, in librarii sau in alte magazine online.

~ Fericirea este o alegere ~

Photo by Brett Sayles from Pexels

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!