Ce este iubirea?

ce este iubirea

“Stiu ce nu e iubirea.

Iubirea nu e frica; iubirea nu e teama constanta de lucrurile care s-ar putea intampla, de oamenii pe care i-ai pierde. Iubirea nu sunt planurile de viitor pe care ti le faci. Iubirea nu e lipsa de incredere in propria ta persoana. Iubirea nu sunt altii, iubirea nu inseamna grija de a afla ce cred altii despre tine. Iubirea nu e oboseala, nu e plictis, nu e banalitate. Iubirea nu e ura, invidie, iubirea nu e atunci cand iti propui sa fii altcineva.( …)

Daca simti toate acestea, esti departe de iubire.

Iubirea e, in primul rand, nebunie. Iubirea e sinceritate, dar nu orice fel, ci una dusa la extrem. Iubirea e risc; e saltul in gol de pe un varf de munte. Iubirea e incredere. Iubirea e atunci cand vrei sa cuprinzi toata lumea in pumn si s-o ascunzi sub perna. Iubirea e dorinta de a trai fiecare minut, de a lua timpul impersonal pe care-l traiesc si altii si a-l transforma in ceva al tau, numai al tau. Iubirea e zambetul cu care te trezesti pe fata intr-o dimineata de iarna.”

Fragment din romanul Papusile” – Cristina Nemerovschi, editura Herg Benet, 2014

~ Ce este iubirea? ~

Vezi si: O poveste impresionanta despre curajul de a te darui total in iubire – Paulo Coelho

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Foto: Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!