~ Poveste motivationala – Povestea arborelui trist ~

Povestea arborelui trist

A fost odata o gradina frumoasa, cu copaci si flori de tot felul, mere, portocale, trandafiri, toate fericite si multumite.

In acea gradina era doar fericire, cu exceptia unui copac care era foarte trist. Bietul copac avea o problema: nu stia cine este! „Iti lipseste concentrarea”, i-a spus marul. „Daca incerci cu adevarat, poti face mere delicioase. Uite cat de usor este”. „Nu-l asculta” a intervenit tufa de trandafiri. „Uite ce frumosi suntem noi!”.

Arborele disperat a incercat tot ce i s-a sugerat, a incercat sa faca mere si sa infloreasca precum trandafirii, dar – esuand – la fiecare incercare s-a simtit din ce in ce mai frustrat.

Intr-o zi, o bufnita a sosit in gradina, era cea mai inteleapta dintre toate pasarile si, vazand disperarea copacului, a exclamat: “Nu iti face griji. Problema ta nu este atat de grava. Este la fel ca a multor oameni de pe pamant! Iti voi da eu solutia: nu iti petrece viata fiind ceea ce altii vor. Fii tu insuti!

Cunoaste-te pe tine insuti si pentru a face acest lucru asculta vocea ta interioara.” Apoi bufnita a disparut. „Vocea mea interioara? Sa fiu eu insumi? Sa ma cunosc? “Copacul disperat gandea in sine, cand deodata a inteles.

El si-a acoperit urechile, si-a deschis inima si si-a auzit vocea interioara spunandu-i: „Nu vei da niciodata mere pentru ca tu nu esti un mar si nu vei inflori in fiecare primavara pentru ca tu nu esti un trandafir. Esti un Sequoia, iar destinul tau este sa cresti inalt si maiestuos. Esti aici pentru a oferi adapost pasarilor, umbra calatorilor, frumusete peisajului! Ai aceasta misiune! Urmareste-o!”.

La aceste cuvinte, copacul s-a simtit puternic si increzator si a intrerupt orice incercare de a deveni ceea ce altii asteptau de la el. In scurt timp a umplut spatiul si a devenit admirat si respectat de toti. Abia din acel moment gradina a devenit complet fericita.

Vezi si: Incercarile vietii ne fac mai puternici – Povestea unui fluture

Sa ne uitam in jur nostru si sa ne intrebam:

  • Cati Sequoia exista care nu stiu ca sunt sequoia?
  • Cati trandafiri sunt care, de teama, au doar spini?
  • Cati meri nu stiu ca pot face fructe?

In viata cu totii avem o misiune de indeplinit, un spatiu de umplut.

Sa nu permitem nimanui sa ne impiedice sa cunoastem si sa impartasim Esenta minunata a fiintei noastre, deoarece nu este niciodata prea tarziu sa fim ceea ce am vrem sa fim!

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Poveste motivationala – Povestea arborelui trist ~

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!