intimitatea
Care este primul lucru care iti vine in minte atunci cand spui cuvantul apropiere?

Apropierea fizica, nu-i asa? Relatii sexuale, atingere senzoriala, imbratisari fierbinti, respiratie scurta, caldura, placere, emotie, pofta, atractie sexuala, dorinta.

Nu esti primul sau ultimul care are astfel de ganduri. Intimitatea este un concept pe care majoritatea oamenilor il confunda adesea cu sexul, chiar daca stiu ce inseamna cu adevarat. Din anumite motive, in capul nostru, intimitatea ne duce intotdeauna cu gandul la contactul fizic cu o alta persoana.

Dar ideea este aceasta. Poti avea relatii sexuale cu cineva, poti fi apropiat din punct de vedere fizic, dar acest lucru tot nu se poate numi intimitate. Pentru ca intimitatea reala nu are nimic de-a face cu contactul corporal – sarutat, sex, tinut de mana si imbratisari. Chiar daca toate acestea sunt valabile, nu veti simti niciodata o apropiere adevarata pana cand nu va veti deschide inima catre o alta persoana si nu o veti lasa sa intre.

Vezi si: Asuma-ti curajul de a-ti urma inima!

Aceasta deoarece intimitatea nu inseamna doar atingere. Apropierea inseamna cunoastere reciproca profunda si intelegere. Este arta conectarii la un nivel atat de profund incat pare ca te uiti in sufletul partenerului. Acest lucru inseamna eliberarea de minciuni, goluri, de toate temerile si interdictiile voastre. Este dorinta de a va arata cu totul, in fata unui partener, complet gol si vulnerabil.

Apropierea si adevarul sunt inseparabile. Ideea este sa ai curajul de a-i spune persoanei iubite ca reprezinta totul pentru tine si ca o iubesti din tot sufletul. Sa-i arati toate partile tale. Si sa faci asta stiind ca esti in siguranta in bratele lui. Sa fii liber. Liber sa fii cine esti. Liber sa-ti urmezi inima.

Acesta este motivul pentru care intimitatea reala este atat de rara, mai ales in zilele noastre.

Nu apare intre doi oameni dupa o conversatie frumoasa la prima intalnire. Nu apare in primele luni ale relatiei. Uneori nu apare nici macar dupa ani petrecuti impreuna. A fi aproape este infricosator iar unii oameni nu sunt la fel de curajosi ca altii.

In plus, intimitatea are nevoie de mai mult decat de timp, pentru a se dezvolta. Are nevoie de dragoste pura, cinstita, copilareasca, sprijin neconditionat, angajament, loialitate si incredere. Trebuie sa fiti dispusi sa va acceptati deficientele, sa va iubiti pentru ceea ce sunteti, sa va iertati reciproc pentru fiecare greseala pe care o faceti si sa mergeti intotdeauna inainte.

Trevuie sa fii dispus…

Trebuie sa fii dispus sa iei lectii de viata din fiecare situatie si sa le folosesti pentru a-ti intari relatia.

Vezi si: Un sarut pe frunte te apropie mai mult decat o mie de sarutari pe buze

Trebuie sa iti doresti sa cunosti cealalta persoana, uitandu-te direct in sufletul ei.

Trebuie sa fii dispus sa o accepti asa cum este.

Trebuie sa fii dispus sa intelegi ca puteti deveni intimi in ciuda tuturor diferentelor voastre.

Trebuie sa fii pregatit sa iti scoti armura.

Trebuie sa fii gata sa fii liber.

Deci, esti pregatit si doresti sa iti deschizi sufletul pentru a permite unei alte persoane sa intre in el? Esti gata sa fii vazut si cunoscut pentru cine esti cu adevarat?

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Source: cluber.com.ua; Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!