~ Tacerea in cuplu ~

tacerea in cuplu

Tacerea poate fi perceputa ca lipsa unui raspuns si atat, dar in realitate, in momentul in care nu primim niciun raspuns, primim de fapt un mesaj foarte clar. Iar acest mesaj nu poate fi ignorat.

Niciun raspuns nu este un raspuns de acceptat, intr-o relatie.

Atunci cand tacerea domneste in cuplu, ca raspuns la orice intrebare sau cerere, inseamna apropierea de un deznodamant trist – ruperea acelei relatii.

Daca astepti o reactie de la partenerul tau iar acesta nu ti-o ofera, trebuie sa intelegi ca ceva s-a schimbat dramatic in cuplul vostru.

Daca partenerul tau iti raspunde cu tacere, inseamna ca el considera deja ca nu mai meriti eforturile lui de a se face inteles si de a impartasi cu tine ganduri, sentimente si pareri. Fara sa scoata o vorba, spune de fapt foarte multe. De fapt nu “spune”, el “urla” in interior. Trebuie doar sa interpretezi corect semnalele.

Tacerea spune multe, cu conditia sa fie tradusa, inteleasa si interpretata. – David Boia

Partenerul care te iubeste, iti va raspunde intotdeauna. Oricat de suparat si de jignit ar fi. El va face mereu si mereu, fara a obosi vreodata, efortul de a-ti explica clar si concis ce considera el ca este gresit si cum se poate rezolva o situatie, din punctul lui de vedere.

Dragostea nu este niciodata indiferenta sau tacuta. Dragostea se exteriorizeaza si este extrem de vocala. Iubirea implica reciprocitate. Nu trebuie sa o cersesti de la o alta persoana.

Daca in loc de un raspuns primesti tacere si indiferenta, este momentul sa mergi mai departe.

Lipsa unui raspuns intr-o relatie, este raspunsul in sine.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Vezi si: Semnale de alarma in relatia de cuplu. Nu le ignora!

Sursa foto: Pixabay 

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!