pentru a vindeca

„Pentru a vindeca o boala, nu ne putem limita la o abordare stiintifica. Perspectiva terapeutului o echilibreaza pe cea a medicului, capabil sa inteleaga disfunctia biologica, dar care nu dispune de instrumentele necesare pentru a detecta valorile sublime ascunse in fiecare individ. Pentru vindecare, este necesar ca pacientul sa devina ceea ce el este cu adevarat si sa se elibereze de identitatea dobandita: ceea ce altii au dorit ca el sa fie.

Orice boala provine dintr‑un ordin primit in copilarie care ne constrange sa realizam ceva care nu ne corespunde, dar si dintr‑o interdictie care ne obliga sa nu fim ceea ce suntem in realitate.

Raul, depresiile, fobiile si temerile rezulta dintr‑o lipsa de constiinta, dintr‑o uitare a frumusetii, dintr‑o tiranie familiala, din greutatea unei lumi coplesite de convingeri, traditii si religii invechite.

Vezi si: 6 Moduri eficiente prin care poti sa-ti mentii creierul sanatos

Pentru a vindeca un pacient, adica pentru a‑l ajuta sa devina ceea ce este el cu adevarat, trebuie sa‑l poti face sa constientizeze faptul ca el nu e un individ izolat, ci rodul a cel putin patru generatii de stramosi. Este imposibil sa ne cunoastem pe noi insine daca nu cunoastem mostenirea materiala si spirituala a arborelui genealogic.“

– fragment din Metagenealogia – Alejandro Jodorowsky

Poti sa gasesti cartea AICI.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Photo by Johannes Plenio from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!