lupta emotionala

Relatiile nu sunt intotdeauna perfecte, dar iubirea nu ar trebui vreodata sa se transforme intr-o lupta emotionala. Nu vor fi niciodata castigatori in aceasta lupta, doar invinsi.

Iubirea adevarata nu inseamna durere, dar nu este nici doar placere pura. O relatie fericita este intotdeauna construita pe compromis si rabdare si favorizeaza, de asemenea, cresterea personala a ambilor parteneri. Adica inveti sa gasesti media de aur in orice situatie.

Rabdarea este cu adevarat importanta, deoarece nimeni nu este perfect. Valorile si viziunea ta despre lume pot fi diferite si, daca nu esti suficient de flexibil pentru a-ti intelege partenerul, va fi dificil pentru relatia ta sa se dezvolte.

In cele din urma, o relatie sanatoasa implica si crestere personala, dar impreuna. Indiferent cat de mult se intind orizonturile tale, daca iubesti cu adevarat, atunci esti gata sa te dezvolti alaturi de partener, definind impreuna obiectivele relatiei voastre.

Nu mi s-a mai intamplat niciodata pana acum, sa simt iubirea prin toti porii

Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le accepti daca vrei sa gasesti dragostea adevarata:

Comunicarea este cheia succesului

Poate suna banal, dar cele mai bune relatii sunt cele in care partenerii discuta liber despre orice subiect, in loc sa faca presupuneri si sa adune resentimente. Daca gasesti dragostea adevarata, atunci poti vorbi deschis cu partenerul tau despre tot ceea ce exista in lume si nu vei fi niciodata tentat sa pastrezi vreun secret fata de el.

Intimitatea nu este numai fizica; ea include si o puternica conexiune emotionala care permite unei persoane sa intre in colturile cele mai profunde ale vietii tale.

In acest caz, nu-ti este frica sa-i spui partenerului despre greselile din trecut sau despre aspiratiile tale, pentru ca ii simti sustinerea si dragostea nesfarsita. Cu aceasta persoana, poti fi tu insuti chiar si atunci cand te simti complet vulnerabil.

Iubirea adevarata nu doare

„Dragostea este durere” –  aceasta este o fraza folosita adesea de catre persoanele care incearca sa gaseasca o scuza pentru o relatie dureroasa sau abuziva pe termen lung. Acest lucru este complet inacceptabil si, daca partenerul se comporta violent, agresiv sau abuziv fata de tine, ar trebui sa-ti reconsideri relatia.

Iubirea adevarata este amabila si incitanta si, desi nu va fi intotdeauna raiul pe pamant, nici nu ar trebui sa se transforme vreodata intr-un iad. In relatia ta pot exista argumente, certuri si uneori amandoi va puteti simti iritati, dar iubirea nu ar trebui sa se transforme niciodata intr-o lupta emotionala. Nu vor fi niciodata castigatori in aceasta lupta, doar invinsi.

Iubirea de sine este o conditie prealabila

Nu poti alimenta dragostea pentru partenerul tau dintr-o „farfurie goala”. Inainte de a incerca sa iubesti o alta persoana, trebuie mai intai sa te iubesti pe tine insuti. Nu exista nimic egoist in a te iubi si a te ingriji pe tine, ba chiar este o conditie esentiala pentru atingerea obiectivelor tale in viata.

Trebuie sa te accepti asa cum esti si sa incepi sa fii mandru de tine. Transforma-ti nesiguranta in inspiratie si experientele tale in lucruri care sa te motiveze.

Invata sa te ierti atunci cand faci greseli si, in sfarsit, incepe sa-ti tratezi sufletul cu bunatatea pe care o merita.

Iubirea adevarata necesita munca

Unii oameni cred ca de indata ce intalnesc iubirea adevarata, viata lor se va transforma instant intr-un paradis in care nu exista loc pentru experiente negative sau stres. In viata reala insa, totul se intampla putin diferit.

Desi dragostea adevarata este o legatura emotionala la cel mai inalt nivel, ea apare totusi intre oameni diferiti ca mediu de provenienta si educatie. Va fi nevoie de multa munca si rabdare pentru ca relatia sa nu se rataceasca: astfel incat chiar si ani mai tarziu, voi sa va sprijiniti si sa va iubiti la fel de mult.

O poveste de iubire tulburatoare…

Respecta limitele partenerului tau

Doar pentru ca sunteti intr-o relatie sau casatoriti nu inseamna ca trebuie sa existe o fuziune absoluta intre voi. Da, va apartineti unul celuilalt, dar acest lucru nu inseamna deloc faptul ca un partener il detine pe celalalt.

Acesta nu este o proprietate care poate fi achizitionata si aruncata dupa bunul plac. Intr-o relatie, el ramane o persoana 100% autonoma cu interesele si dorintele sale, asa ca in niciun caz nu trebuie sa-i incalci limitele personale. Este nedrept si lipsit de respect sa te astepti ca persoana pe care o iubesti sa isi distruga individualitatea pentru tine.

Trebuie sa-i oferi ocazia sa ramana cine a fost inainte de a aparea tu in viata lui. Si, de asemenea, ar trebui sa ceri respect pentru individualitatea ta.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. 🙂

~ Iubirea nu ar trebui sa se transforme intr-o lupta emotionala… ~

Source: cluber.com.ua, Photo by Ba Tik from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!