singuratatea in doi

Mai sfasietoare decat simpla singuratate este singuratatea in doi…

Una dintre cele mai importante probleme pe care le poate avea un cuplu, indiferent de etapa lui de viata, este singuratatea in doi.

Aceasta stare delicata poate genera frustari, teama, indoiala, confuzie, incertitudine si nu in ultimul rand, renuntare.

Singuratatea in doi inseamna a trai impreuna sub acelasi acoperis insa a nu fi impreuna emotional, fizic si verbal. Poate interveni in cuplurile care prefera sa ramana impreuna din diferite motive (de dragul copiilor, din ratiuni financiare, etc.) desi fiecare dintre parteneri a ales deja o alta cale.

Acest tip de singuratate este cel mai distructiv –  atunci cand ne petrecem viata alaturi de oameni care sunt importanti pentru noi, dar in acelasi timp nu sunt altceva decat niste „parteneri de decor.”

Desigur, ii pretuim, pentru ca noi insine am decis sa construim relatii cu ei, sa petrecem timp impreuna si sa impartasim emotii si sentimente puternice. Dar mai devreme sau mai tarziu, vine un moment in care realizam ca aceste persoane, aduc doar dezamagire in viata noastra, iar acest lucru ne face sa suferim.

Singuratatea in cuplu dezumanizeaza partenerii, ii transforma intr-un soi de zombi, pentru ca daca te uiti atent in ochii lor ai sa vezi ca sunt goi, lipsiti de substanta dragostei si de bucuria oglindirii in privirea celuilalt.

Singuratatea in doi insa, nu este eterna. Ea este doar o experienta a cuplului, putând fi oricand contestata de catre cei doi parteneri.  

Oamenii inteligenti, rabdatori si rezonabili, care doresc cu adevarat sa-si salveze legatura de iubire, au inteles ca daca trebuie sa renunte la ceva din relatia lor, acel ceva va fi orgoliul; niciodata dragostea.

Salvarea unei relatii depinde foarte mult de inteligenta cuplului si de dorinta celor doi de a rezolva intr-un mod constructiv problemele.

”Singuratatea in doi nu e pentru noi” – Jacques Salome

Iti dorim multa iubire!

Asteptam cu interes parerea ta despre acest subiect. Scrie un comentariu.

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

singuratatea in doi

foto: pexels.com

Citeste si:

semnale de alarma in relatie Semnale de alarma in relatia de cuplu. Nu le ignora!

femeia vanator Nu vrei sa-l pierzi? ~ Nu deveni femeia vanator!~

Puterea tacerii – ceea ce altii nu stiu, nu pot distruge

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!