~ Semnale de alarma in relatia de cuplu ~

A iubi inseamna ceva, restul nu e nimic, spunea Alfred de Musset intr-o incercare indrazneata de a defini iubirea.

Avem nevoie de dragoste, nu pentru a supravietui, ci pentru a simti ca traim!

Dar ce facem atunci cand persoana pe care o iubim, alege sa plece de langa noi? Putem sa prevenim acest lucru? Cum putem sa interpretam corect si din timp semnalele transmise de partener in legatura cu o eventuala problema in relatie? In cele mai multe dintre cazuri, o casnicie se deterioreaza in timp, incet dar sigur.

Ai mai jos 6 semne clare care prevestesc sfarsitul unei relatii de iubire. Desi o relatie sanatoasa nu are, in mod normal, nevoie de luarea anumitor masuri pentru a functiona, totusi, observand si constientizand anumite aspecte negative din timp, poti lua atitudine si eventual salva, ceea ce mai tarziu ar fi imposibil de salvat.

 Semnale de alarma in relatia de cuplu: (aplicabil si barbatilor)

Si-a schimbat comportamentul fata de tine

Daca ai observat ca partenerul tau si-a schimbat comportamentul fata de tine, incearca sa descoperi ce anume il deranjeaza si ce cauzeaza aceasta modificare. Comunicarea este solutia in absolut orice problema de cuplu. De multe ori, gandurile si fricile pun stapanire pe noi, intr-un mod nejustificat. Daca comunicam cu partenerul nostru si ii explicam care sunt temerile noastre in legatura cu un anumit aspect, fie ne dam seama ca ingrijorarea noastra nu este justificata, fie avem o sansa sa indreptam ceea ce este in neregula.

Comunicati si aflati din timp, daca aveti sau nu, o problema in cuplu!

Nu ii mai pasa de sentimentele tale

Lipsa de interes a iubitului tau este un semnal serios, care trebuie sa-ti ridice mari semne de intrebare. Faptul ca nu mai face nici un efort pentru a te vedea fericita, nu poate prevesti nimic bun. Atentie mare!

Petrece tot timpul (liber) departe de tine

Indragostitii fac eforturi sa reziste departe unul de celalalt. Ei isi doresc sa fie in preajma persoanei iubite si sa petreaca cat mai mult timp cu ea.  Daca observi ca iubitul tau se indeparteaza de tine si nu mai doreste sa te includa in activitatile lui, ceva nu este in regula. Este posibil sa nu mai vrea sa te includa nici in viata lui. Fii atenta, in mod special, la urmatoarele situatii : iese doar singur in oras cu prietenii, nu-l mai intereseaza ce program ai, nu-si mai face planuri cu tine, nu are “stare” langa tine, fiind tot timpul pe punctul de a pleca, nu mai vrea sa faca nimic din ceea ce doresti tu, etc.

Refuzul de a comunica

Refuzul de a comunica reprezinta unul dintre cele mai clare semnale de alarma, intr-un cuplu. Prin comunicare, se pot rezolva majoritatea disensiunilor, intr-o relatie. Daca partenerul tau refuza sa discute si sa lamureasca eventualele probleme, inseamna ca nu-si doreste rezolvarea acestora sau pur si simplu nu-i mai pasa de VOI.

Va certati din nimicuri

Nimicurile devin importante atunci cand nu mai exista iubire intre parteneri. Ele ascund, de regula, frustrari si probleme mai mari. Faptul ca nu mai are “nervi” sa te auda sau chef sa-ti “ierte” micile greseli, face din relatia voastra, o relatie cu putine sanse de reusita.

Te face sa-ti pierzi increderea in tine, in feminitatea ta

Daca ia in deradere tot ceea ce tine de tine, de la infatisare pana la obiectivele tale de viitor, clar, atentia lui este in alta parte, iar relatia voastra este pe punctul de a se rupe.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Foto: Pixabay

Citeste si:

femeia vanator Nu vrei sa-l pierzi? ~ Nu deveni femeia vanator!~

prima zi de scoala Fotografii amuzante inainte de/dupa prima zi de scoala

locuri de pe Pamant care par nepamantene Locuri de pe Pamant care par nepamantene

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!