~ Perle de intelepciune budista ~

intelepciune budista

Cuvintele intelepte budiste iti aduc pacea in suflet si iti pot schimba viata. Ele inspira pentru a atinge fericirea construita pe echilibru, pace interioara si umanitate.

9 perle de intelepciune budista care ajuta la realizarea pacii interioare:

Sensul vietii

Scopul existentei tale este sa gasesti sensul vietii si sa lucrezi din toata inima la punerea in aplicare a acestuia.

O persoana care traieste fara scop este ca un suflet ratacitor care traieste necazuri si coborari constante. Este important sa aveti obiective de viata pentru a da un sens existentei voastre. Iar acest sens ar trebui sa te motiveze sa te trezesti dimineata.

Stapanirea emotiilor negative

„Nimeni nu te va pedepsi pentru manie. Furia ta te va pedepsi.”

Furia preia controlul mintii, ducand la o explozie emotionala. De regula, toate emotiile negative si supararile se intorc inapoi. Voi sunteti cei care vor suferi cel mai mult din aceasta cauza, pierzand in acelasi timp oameni apropiati.

Ceea ce conteaza este ceea ce este aici si acum

Nu traiti in trecut si nu va ganditi la viitor: concentrati-va exclusiv pe prezent.”

Cu totii ar trebui sa ascultam ceea ce inteleptii ne sfatuiesc: intotdeauna trebuie sa ne concentram asupra prezentului. Dar asta presupune mult efort.

Cert este ca stilul nostru de viata se bazeaza pe o viziune asupra viitorului apropiat si realizarea obiectivelor, si, prin urmare, toata atentia noastra este concentrata doar asupra acestora.

Incercati sa inspirati adanc si sa va calmati mintea. Opriti-va si incepeti sa apreciati tot ceea ce vedeti in fata voastra in acest moment.

Autocontrolul – cheia fericirii

„O minte organizata este cheia fericirii”.

Organizata este mintea care stie sa se controleze si sa acorde prioritate lucrurilor cu adevarat importante. Aceasta este o minte care nu acorda atentie tuturor lucrurilor nesemnificative. Este mintea  care se poate concentra pe emotii pozitive pentru a simti cu adevarat fericirea.

Perle de intelepciune budista – Atasamentul ca sursa a tuturor suferintelor

„Cauza tuturor suferintelor este atasamentul.”

Conceptul de atasament toxic este foarte raspandit in societatea noastra, facandu-va prizonier al unei alte persoane si cauzand dependenta de lucrurile materiale (cu alte cuvinte, consumismul).

Eliberarea de un asemenea atasament, care aduce oamenilor mai multa suferinta decat placere, necesita multa intelepciune si rabdare.

Te inteleg, faci parte din mine, sunt cu tine

„Iubirea adevarata vine cu intelegerea.”

Iubirea adevarata nu este pasiunea oarba sau atasamentul toxic descris mai sus. In primul rand, iubirea este capacitatea de a ingriji si intelege o alta persoana.

Atunci cand incercam sa intelegem un om, avem curajul si forta de a ne apropia de sufletul lui.

Esti cel mai rau dusman al tau

“Chiar si cel mai rau dusman al vostru, nu va va putea face mai mult rau decat propriile ganduri.”

Inamicul tau cel mai rau, nemilos si distrugator nu este undeva in afara. Nu are pantofi, nu face zgomot si nu are o voce grava. Dar ii cunosti vocea, pentru ca este a ta.

Esti cel mai strict judecator, juriu si calau. Tu insuti iti tai aripile…

Coerenta si perseverenta

„Daca adaugati bob cu bob si o faceti tot timpul, atunci in curand veti deveni bogat”.

Totul este simplu – fii consecvent in toate eforturile tale si persista in realizarea dorintelor, indiferent de problemele care apar in acest sens. Acest lucru te va ajuta sa zbori mult mai sus decat pare posibil.

Uneori este suficient sa faci cativa pasi simpli pentru a-ti atinge scopul in fiecare zi. Zi de zi, aceste mici eforturi se vor transforma intr-un munte imens, pe varful caruia poti urca mai apoi.

Discurs rezonabil

„Un cuvant care poarta pace in sine este mai valoros decat o mie de alte cuvinte.”

Budismul ne aminteste constant ca oamenii au un lucru in comun: lipsa unui discurs inteligent. In cele mai multe cazuri, conversatiile noastre sunt pline de furie, dezamagire si alte emotii negative proiectate asupra altora.

Incercati sa evitati expresiile goale care va fac doar rau, facand dificila construirea relatiilor cu ceilalti. Inlocuiti-le cu cuvinte intelepte – simple, dar profunde, care aduc pace si echilibru in viata voastra.

Tu ce parere ai despre aceste perle de intelepciune budista?

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

intelepciune budista

photo source: pixabay, source: cluber.com.ua

Citeste si:

Ce faci atunci cand ti-e prea… teama? Sfaturi de viata

Ce este de fapt depresia (pentru ca este mai mult decat o simpla tristete)

principii sanatoase 3 Principii sanatoase pentru o viata traita din plin

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!