~ Citate despre viata ~ Citate motivationale ~ Principii de viata ~

citate despre viata

Dale Carnegie in principii de viata si citate:

Teama nu exista nicaieri decat in minte.

Nu-ti permite sa te indispui din cauza unor lucruri mici pe care ar trebui sa le uiti. Viata este prea scurta pentru a fi irosita pe lucruri neinsemnate.

Comporta-te asa de parca esti deja fericit si vei deveni cu adevarat fericit.

Un zambet nu costa nimic, dar este atat de scump…

Daca in drumul tau intalnesti un om prea obosit ca sa-ti poata darui un suras, lasa-i-l pe al tau. Pentru ca  nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat acela care nu-l mai poate darui.

Esti fericit sau nefericit nu din cauza a ceea ce ai, nici datorita cine esti, unde esti sau ce faci; starea ta este determinata de ceea ce gandesti despre toate acestea.

Nu face lucrurile bine, fa-le perfect. Fii indraznet, fii primul, fii diferit, fii corect.

Nu exista oameni rai in lume. Exista doar circumstante neplacute, care pot fi usor schimbate numai prin schimbarea atitudinii fata de ele.

Daca vrei sa schimbi oamenii, de ce nu incepi cu tine? Este mult mai profitabil si mai putin periculos.

Vezi si: 10 Cele mai bune citate despre viata – Maya Angelou

Daca vrei ca oamenii sa te ocolesca, sa rada de tine pe la spate sau chiar sa te dispretuiasca, iata reteta: nu asculta niciodata pe nimeni prea mult. Vorbeste incontinuu despre tine. Daca iti vine vreo idee in timp ce vorbeste cealalta persoana, nu o lasa sa termine, intrerupe-i discursul chiar la mijlocul frazei.

Cand avem de-a face cu oamenii, trebuie sa retinem ca nu ne aflam in fata unor fapturi logice. Ne aflam in fata unor fapturi emotionale, cladite din prejudecati si conduse de mandrie si vanitate.

Fiecare zi este o noua viata pentru un om intelept.

Cand viata iti da o lamaie, fa din ea o limonada.

Daca doriti sa adunati miere, nu distrugeti stupul.

Singurul mod de a obtine ceea ce e mai bun dintr-o cearta este sa o eviti.

Cele mai importante lucruri din aceasta viata au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce atunci cand totul parea lipsit de speranta.

Cand ne uram dusmanii, le dam putere asupra noastra: putere asupra somnului nostru, asupra apetitului nostru, asupra tensiunii noastre arteriale, asupra sanatatii noastre.

Gandurile noastre ne fac ceea ce suntem.

Vezi si: Regina Brett. 50 Ani – 50 Lectii despre viata

Daca in inima cuiva clocotesc sentimente de ura si de dispret fata de tine, niciun principiu al logicii nu il va face sa vada lucrurile asa cum vrei tu.

Nu vei avea niciodata succes daca nu faci ceea ce iti place.

Asuma-ti riscul! Viata intreaga e un risc. Cel ce merge cel mai departe e cel dispus sa indrazneasca.

Toata lumea cauta fericirea – si nu exista decat o singura modalitate de a o gasi. Aceea de a-ti controla gandurile. Fericirea nu depinde de conditiile exterioare, ci de cele interioare.

Omul care are succes invata din greselile lui si va incerca din nou intr-o modalitate diferita.

Fii ocupat. Acesta este cel mai ieftin medicament de pe pamant – si unul dintre cele mai eficiente.

Unul dintre cele mai tragice lucruri pe care le stiu despre natura umana este ca avem cu totii tendinta de a evita sa traim. Toti visam la o gradina de trandafiri magica, dincolo de orizont, in loc sa ne bucuram de trandafirii care infloresc la fereastra noastra, astazi.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

~ Citate despre viata ~ Citate motivationale ~ Principii de viata ~

Foto: Pixabay

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!