~ animale rare ~ animale ciudate ~

Natura este pur si simplu extraordinara si nu va inceta niciodata sa ne surprinda si sa ne uimeasca. Astfel ca, anumite animale par a fi ireale datorita asepectului lor neobisnuit.

Potrivit oamenilor de stiinta, Pamantul gazduieste peste noua milioane de specii de animale. Drept urmare, este foarte posibil sa existe vietati de care sa nu fii auzit niciodata.

Ai mai jos, cateva animale rare, deosebite, despre a caror existenta multi oameni nu stiu.

Pasarea Sabot

Abumarkubul, numita si Pasarea Sabot sau Pasarea Gheata este o pasare de dimensiuni impresionabile, (aproximativ: 150 cm inaltime, 140 cm lungime, 250 cm anvergura aripilor, ciocul -> 23 cm) venita parca din Epoca de Piatra.

Caracatita patura

Caracatita Patura este una dintre cele mai fascinante creaturi intalnite in Oceanul Pacific si Oceanul Indian.

Are 3 inimi, o saliva veninoasa si isi poate schimba textura si culoarea pielii mai repede ca un cameleon.

Femela ajunge pana la 2m lungime si cantareste de pana la 40000 de ori mai mult decat masculul. Acesta din urma, masoara doar cativa centimetri.

Maimutele Tarsier

Tarsierii sunt niste primate de dimensiuni mici, cantarind intre 80 si 150g.

Maimutele Spiridusi sunt niste animalute foarte ciudate; ele pot sa-si miste urechile separat si isi pot roti gatul cu 180 de grade in ambele directii. Tarsierii au ochii foarte mari in comparatie cu restul corpului; fiecare glob ocular are un diametru de aproximativ 15-16 mm si este la fel de mare ca intregul creier al tarsierului. Ochii lui nu se pot invarti, dar flexibilitatea gatului ii permite un camp vizual de exceptie.  

Leul alb

Acest minunat mamifer este o subspecie a leului Panthera Leo Krugeri din Africa de Sus.

Leul alb a aparut datorita unei mutatii genetice a genei chinchilla, astfel se explica blana sa minunata de culoare alba, alb-galbuie sau cu nuante roscate.

Pasarea Paradisului

Pasarea Paradisului a fost mereu considerata una dintre cele mai frumoase si interesante pasari din lume, datorita penajului extravagant si a ritualurilor de imperechere iesite din comun.

Lemur Zburator Sunda sau Colugo

Sunda Colugo este un animal extrem de ciudat. Chiar daca este cunoscut sub numele de Lemur Zburator acesta nu este un lemur in adevaratul sens al cuvantului si nici nu zboara; de fapt, el se catara in copaci cu o lejeritate rar intalnita, dand impresia ca aluneca printre crengi.

Asteptam cu interes Topul tau “Animale rare si ciudate.” Scrie-ne un comentariu!

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

Sursa Video: YouTube

Foto: Pixabay

Citeste si:

lasha catel Top 7 cei mai dragalasi caini din lume

9 Fotografii uimitoare care te vor lasa fara cuvinte

femeia vanator Nu vrei sa-l pierzi? ~ Nu deveni femeia vanator! ~

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!