nu avem multe lucruri

Nu avem multe lucruri…

Nici nu este nevoie.

Mi-a placut mult, raspunsul oferit de catre un psiholog, unei doamne.

El i-a dat un raspuns foarte interesant, atunci cand aceasta, din pacate, a inceput sa enumere ceea ce nu avea.

“Nu am prieteni adevarati. Nu am un salariu bun. Nicio masina decenta. Nu detin un apartament frumos. Tineretea a disparut. Si nu exista nicio speranta de a pune mana pe toate acestea candva.”

Dupa toate aceste enumerari, psihologul si-a aranjat ochelarii si a raspuns: “Desigur, nu ai multe lucruri. Si lista continua. Nu ai o boala grava incurabila. Nu ai milioane de datorii. Nu ai nicio responsabilitate pentru cineva, pentru o ruda bolnava sau un batran slab. Nu ai cocoasa. Si nu ai handicap.

Vezi si: Traieste-ti viata asa cum iti doresti! Fii creatorul ei, nu executantul parerii celorlalti

Nu ai multe lucruri. Si, daca notezi ceea ce nu ai, atunci starea ta de spirit se va imbunatati imediat. Si va aparea speranta ca acest lucru nu numai ca nu exista, dar nici nu se va intampla.”

Doamna a ascultat si a inceput sa enumere in minte, zambind.

Deci nu avem multe. Nici nu este nevoie. Si orice altceva poate fi castigat, imbunatatit sau primit cadou. Nimic in neregula. Principalul lucru este sa fii viu si sanatos. Si de asemenea, cei dragi tie, sa fie vii si sanatosi. Nu avem nimic rau. Si acesta este deja un lucru bun. Cu acest lucru trebuie sa incepem atunci cand enumeram ceea ce nu avem…

~ Nu avem multe lucruri… ~

Autor – Anna-Valentinovna Kiryanova; Sursa: cluber.com.ua

Photo by Jure Širić from Pexels

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!