~ suferinta ~ rautatile celor din jur ~

suferinta

Traim intr-o lume in care oamenii nu sunt intotdeuna buni si amabili unii cu ceilalti.

Pentru a trai fericiti si linistiti intr-o astfel de realitate, este nevoie sa invatam sa nu mai interpretam lucrurile intr-o maniera personala.

Este important sa nu acordam prea multa atentie lucrurilor negative pe care alte persoane le spun sau le fac, intrucat aceste lucruri au puterea sa ne afecteze extrem de tare si sa ne otraveasca intreaga viata.

Chiar si atunci cand o persoana te insulta direct, trebuie sa constientizezi ca aceasta situatie, desi pare personala, nu are de-a face cu tine.

Ceea ce spun si fac ceilalti si opiniile pe care acestia le au, sunt intr-o legatura directa cu ceea ce sunt ei, in interior. Nimic nu este personal. Ceilalti vor avea intotdeauna parerile lor in concordanta cu propriul sistem de credinta, astfel incat nimic din ceea ce spun despre tine, nu este cu adevarat despre tine, ci este despre ei.  

Vezi si: Aleg sa fiu inconjurata doar de oamenii cu care ma potrivesc

Vad in tine, ce au in suflet…

Atunci cand ii vezi pe oameni asa cum sunt ei in realitate si cand constientizezi ca acestia actioneza doar in functie de propriile sentimente si credinte, nu mai poti sa fii vreodata ranit de actiunile si cuvintele lor.

Chiar si atunci cand cineva vrea intentionat sa te raneasca, daca nu consideri aceasta ca fiind un afront personal, atunci nu vei fi afectat. Cand nu accepti veninul altora, acesta nu te va afecta pe tine, ci doar pe cel care l-a produs.

Priveste oamenii otravitori cu mila, deoarece o persoana fericita si linistita nu va imprastia niciodata venin in jurul ei.

Nu uita niciodata ca ceea ce gandesc sau spun oamenii despre tine nu te priveste si nu ar trebui sa te afecteze, deoarece ai de-a face aici cu o proiectare a propriei lor realitati. Realitatea altora nu trebuie sa devina realitatea ta. Fa intotdeauna lucrurile in functie de ceea ce simti in sufletul tau si incearca sa nu te gandesti prea mult la acceptarea si parerea celorlalti. Ai incredere in tine! TU trebuie sa stii cat valorezi. A incerca sa multumesti pe toata lumea si sa ai aprobarea tuturor, poate fi extrem de solicitant si intotdeauna periculos. Vei deveni sclavul parerilor altora, in loc de propriul tau stapan. Prin urmare, vei suferi foarte tare, deoarece nu vei mai fi in concordanta cu sinele tau.

Nu uita sa te multumesti pe tine, in primul rand!

Vezi si: Nu inceta niciodata sa fii o persoana buna din cauza oamenilor rai

In filmul vietii tale, TU esti actorul principal.

Incearca sa te concentrezi doar asupra oamenilor care te iubesc si nu mai lua in considerare rautatile si negativitatea celorlalti.

 “Nu mai lua nimic personal. Nimic din ceea ce altii fac nu este din cauza ta. Ceea ce alti oameni fac si spun este o proiectie a propriei lor realitati, a propriului lor vis. Atunci cand vei deveni imun la opiniile si actiunile celorlalti, nu vei mai fi o victima a suferintei inutile.“ 

Nu este vorba despre tine, este vorba despre ei.

“Nu ceea ce spun te raneste, este vorba despre ranile pe care le ating prin ceea ce spun. Te ranesti singur. Eu nu pot lua asta personal.” – Don Miguel Ruiz

Incearca sa-ti repeti ori de cate ori este nevoie: “Nu considera nimic ca fiind un afront personal!”

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Foto: Pixabay

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!