depresia

Depresia nu inseamna ca ar trebui sa fii cea mai trista persoana dintre toti cei prezenti. Dimpotriva, aceasta stare face uneori lucruri neasteptate cu oamenii. Asadar, dorind să-i convinga pe toti cei din jur ca sunt fericiti, oamenii depresivi incearca sa se convinga de fapt pe ei insisi de acest lucru.

Depresia nu inseamna sa fii o un om melancolic, langa care este neplacut sa fii. Adesea, toata lumea iubeste o astfel de persoana din cauza faptului ca lumineaza incaperea cu prezenta ei, desi „stralucirea” acesteia a devenit posibila doar pentru ca era in intuneric.

Depresia nu este un strigat de ajutor. De regula, oamenii indura in tacere, gestionandu-si independent problemele interne si incercand sa se inteleaga pe ei insisi.

Depresia inseamna actiunea de a face tot posibilul pentru a-ti ascunde starile de ceilalti. Pentru ca nu este nimic de care sa te mandresti. Nu este nimic bun in a supravietui noptii, ingenuncheat in suspine tacute. Acele nopti nedormite in care doar stai si privesti tavanul…

Acestea sunt lacrimi despre care nu spui nimanui, pentru ca nici chiar tu insuti nu stii de ce plangi.

Simti in permanenta nevoia de a fi aproape de oameni, dar in acelasi timp ii indepartezi de tine.

Depresia inseamna sa observi momentele altora pe retelele de socializare, stiind ca aceasta nu este în niciun caz o ilustrare exactă a vieții lor. Si totusi, te compari cu ei si suferi in tacere.

Stii acele planuri pe care le anulezi in ultima clipa deoarece nu ai putere sa te ridici din pat?

Depresia este ca un nor negru pe cerul tau care pare ca nu va disparea niciodata. Si chiar si in cele mai fericite momente, stii ca este acolo si ca nu a plecat nicaieri. Depresia abia asteapta. Se ascunde, pandeste. Ea asteapta sa treaca cea mai buna zi din viata ta, astfel incat sa poata sa o faca pe urmatoarea cea mai rea.

Un om depresiv are frica de fericire, pentru ca stie ca se va termina…

Depresia este lipsa echilibrului in viata.

Este exagerarea orelor petrecute in sala de sport sau a saptamanilor pe care le petreci in pat.

Este o stare constanta de somn sau de insomnie. In orice caz, te simti mereu obosit…

Depresia inseamna o supraalimentare sau o lipsa completa de apetit. Acel moment in care esti intrebat: „Cand a fost ultima data cand ai mancat?” Si nu poti da un raspuns clar. Este pierderea in greutate pentru care altii te lauda, dar stii ca nu ai facut nimic pentru asta.

Depresia este atunci cand oamenii te intreaba cum te simti, dar nu vrei sa recunosti ca esti trist. Raspunzi doar: „Sunt obosit”.

Un om depresiv isi doreste admiratia celorlalti si isi va infrumuseta viata, dorind sa creeze aparenta fericirii.

Depresia este hipercompensare intr-o relatie sau intr-o munca grea. Stii ca nu te poti controla, dar nu exista nimeni altcineva pe care sa-l iubesti mai mult decat pe cel care te accepta atunci cand tu nu esti capabil sa te accepti pe tine.

Si, desi s-ar putea sa nu spui asta atat de des pe cat ar trebui, dragostea pentru toti acei oameni prezenti in viata ta, iti da putere.

Depresia este dependenta fata de tot ceea ce da un sens vietii, indiferent ca este vorba despre o performanta academica sau despre o munca foarte grea. Este implicarea maxima in activitatile oricarui grup sau organizatii, din cauza dorintei de a depune eforturi pentru ceva.

Este nevoia de a te simti ocupat, pentru ca altfel vei fi singur mult timp si totul se va agrava.

Depresia este dorinta de a-i face pe ceilalti fericiti, deoarece fericirea lor te face si pe tine fericit.

Depresia inseamna sa fii puternic, deoarece nu este nimic mai dificil in lume decat sa te lupti cu demonii tai interiori.

Accepta sa primesti ajutor… Mergi la medic…

Asteptam cu interes parerea ta despre acest subiect. Scrie un comentariu.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

depresia

photo source: pixabay, source: cluber.com.ua

Citeste si:

15 Idei care te pot ajuta sa treci mai usor peste necazuri

principii sanatoase 3 Principii sanatoase pentru o viata traita din plin

Top 3 filme documentare care iti pot schimba viata |Netflix

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!