temeri

De ce TABU? Pentru ca acest subiect nu se prea … discuta! Pentru ca putini barbati recunosc ca au ~si ei ~ temeri.

  • Frica de saracie

Teama de a nu castiga suficienti bani este una dintre cele mai puternice temeri ale barbatilor; acestia sunt cuprinsi de o angoasa puternica la gandul ca nu pot asigura bunastarea si traiul familiilor lor.

  • Frica de competitie

Un barbat este un competitor prin definitie si cauta incontinuu provocarea dar numai atata vreme cat stie ca el va iesi invingator.

Pentru un barbat, frica de competitie echivaleaza cu frica de respingere si cu teama de a nu fi suficient de bun, de pregatit sau de competent.

  • Frica de imbatranire

In anul 1965, psihologul Elliott Jaques folosea pentru prima data termenul de criza varstei mijlocii pentru a descrie trauma resimtita de numeroase persoane in jurul varstei de 40 de ani; ceea ce declansaza aceasta criza este constiinta mortalitatii si tema de a nu fi realizat suficient de mult pana in acel moment.

  • Frica de casatorie

Casatoria este privita de catre unii barbati ca fiind un angajament pe termen lung care ii limiteaza si ii priveaza de libertate. Acest sentiment se bazeaza pe refuzul de a da piept cu responsabilitatile si greutatile vietii in doi.

  • Frica de singuratate

“Singuratatea este o experienta neplacuta atat pentru femei, cat si pentru barbati, asa ca nu este deloc surprinzator ca aceasta teama nu face discriminari in functie de sex.” Geoff MacDonald

Frica de singuratate este una dintre cele mai ascunse frici ale barbatului.

  • Frica de chelie

Pierderea parului este una dintre cele mai mari temeri ale barbatilor odata cu inaintarea in varsta deoarece pilozitatea este considerata a fi o caracteristica a virilitatii.

“Caderea parului este o lovitura grea pentru increderea unui barbat si cu efecte drastice asupra modului in care se vede.” Toni Mackenzie – psihoterapeut

  • Frica de disfunctii sexuale

Una dintre cele mai comune temeri in randul barbatilor este frica de a nu-si mai putea satisface partenera si de a nu mai fi bun in pat.

Cele mai comune disfunctii sexuale sunt impotenta si ejacularea precoce.

  • Frica de a pierde femeia iubita

Putini barbati vor recunoaste ca au (avut) emotii mari ca vor pierde acea femeie, considerata de ei a fi, ideala; fie inainte de primul sarut, fie dupa…

  • Frica de femeile inteligente si frumoase

Chiar daca o femeie puternica si frumoasa este fascinanta pentru orice barbat, o astfel de femeie il si sperie. In primul rand pentru ca este greu de cucerit iar in al doilea rand pentru ca reprezinta o sursa continua de nesiguranta, fiind dorita si de alti barbati.

  • Frica de a fi diferit

De multe ori, barbatii au tendinta de a se pierde in multime si de a nu iesi din ceea ce este considerat a fi ~normal~.

Acestia cauta tipare pentru ca le este teama ca ar putea fi izolati pentru simplul motiv ca sunt… altfel.

Incercati sa iesiti din banalitate si aveti curajul sa fiti voi, asa cum sunteti… diferiti! Nimic nu este mai interesant!

Barbatii care au curajul sa sparga tiparele sunt speciali.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

temeri

Acest articol este protejat de Legea drepturilor de autor.

Foto: Pixabay

Citeste si:

Only for men. 7 lucruri interzise in comunicarea barbatilor cu femeile

Iubirea… doua persoane intr-un singur suflet

Dragostea in zilele noastre. Iubire vs. starea de indragostire

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!