~ Casnicie toxica ~

casnicie toxica

Copiii nu sunt intotdeauna constienti de ceea ce se intampla in jurul lor, dar observa intotdeauna nefericirea parintilor.

Divortul poate parea descurajant pentru multi oameni, dar de multe ori incercarea de a trai impreuna pentru a mentine o relatie toxica inrautateste viata.

Cand vorbim despre a merge inainte dupa un divort, unul dintre primele lucruri care ne vin in minte sunt copiii nostri si modul in care divortul ii va afecta.

A trai impreuna doar „de dragul copiilor” poate aduce acestora din urma mult mai mult rau si durere decat ne putem imagina. Desigur, separarea va schimba viata copiilor, dar in multe feluri, astfel de schimbari vor fi pozitive.

Copiii nu sunt intotdeauna constienti de ceea ce se intampla in jurul lor, dar vad mereu cat de nefericiti suntem.

Vezi si: Mi-e dor…

Iata sase motive pentru care copiii nostri sufera atunci cand o casnicie se duce de rapa:

Teama de apropiere

Deoarece acesta este singurul fel de iubire pe care copiii il vad atat de strans, li se poate parea ca altor oameni pur si simplu nu ar trebui sa li se permita sa-si inchida inimile. Ei iau relatia tatalui si a mamei ca model pentru orice alta relatie.

Tensiune in casa

Atunci cand relatia dintre parinti devine toxica, copiii sunt primii care observa acest lucru si sunt extrem de constienti de tensiunea din casa. Multi dintre ei isi transfera aceasta tensiune.

Probleme emotionale

Sfera emotionala a copiilor abia incepe sa prinda contur, ceea ce inseamna ca relatiile toxice ale parintilor impiedica echilibrul emotional al copiilor.

Copiii nostri vad si simt mult mai mult decat credem noi. Ei stiu ca ceva nu este in regula intre parintii lor, chiar si atunci cand acestia aranjeaza lucrurile in privat.

Vezi si: 10 Fotografii cu asemanari uimitoare intre copii si parinti

Lipsa de incredere

Copiii care cresc intr-o familie in care parintii se cearta constant nu se simt increzatori. Din acest motiv, nesiguranta ii va insoti in diferite domenii ale vietii. In plus, vor avea probleme cu exprimarea propriilor opinii.

Problema comportamentala

In familiile cu relatii parentale toxice, baietii prezinta deseori probleme de comportament. In realitate, acest lucru se datoreaza lipsei de intelegere a modului in care pot face fata situatiei existente. In momentele in care relatia dintre parinti devine foarte grava, baietii sunt capabili sa loveasca in adulti cu pumnii sau pur si simplu se comporta intr-un mod ciudat.

Probleme de dispozitie

Copiii care traiesc in familii nefericite tind sa fie indispusi. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu stiu niciodata la ce sa se astepte in continuare. Chiar si micile probleme familiale pot determina copiii sa se confrunte cu adultii sau pur si simplu sa se inchida in camerele lor. Aceasta este pentru ei doar o modalitate de a face fata situatiei.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Casnicie toxica ~

Source: cluber.com.ua; Photo: Pixabay

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!