~ Cuvinte profunde – Sir Anthony Hopkins ~

Cateva randuri intelepte de la un proaspat castigator Oscar- Sir Anthony Hopkins (The Father)

Da drumul oamenilor care nu sunt pregatiti sa te iubeasca! Acesta este cel mai greu lucru pe care va trebui sa-l faci in viata ta si va fi si cel mai important lucru.

Inceteaza sa mai porti discutii dificile cu oameni care nu vor sa se schimbe!

Inceteaza sa mai cauti compania persoanelor care nu sunt interesate de compania ta!

Stiu ca instinctul iti dicteaza sa faci tot ceea ce este posibil pentru a fi apreciat de cei din jur, dar intelege ca acesta este un impuls care iti fura timpul, energia, sanatatea mentala si fizica… Lasa sa plece oamenii care nu sunt pregatiti sa te insoteasca. Daca esti exclus, insultat, uitat sau ignorat de oamenii carora le dedici timpul, nu iti faci o favoare continuand sa le oferi viata si energia ta.

Adevarul este ca tu nu esti pentru toti si nu toti sunt pentru tine. Cu cat iti petreci mai mult timp incercand sa faci pe cineva sa te iubeasca, cu atat mai mult timp pierzi, lipsindu-te de posibilitatea unei conexiuni autentice cu altcineva.

Vezi si: Lectii de viata si citate pline de semnificatii – Albert Einstein

Cu cat te implici mai mult in relatii cu oameni care te folosesc ca perna, optiune de rezerva, terapeut pentru recuperarea lor emotionala sau pentru alte avantaje, cu atat mai mult te indepartezi de comuniunea pe care ti-o doresti.

Poate daca nu mai apari, nu te vor mai cauta, poate daca incetezi sa mai incerci, relatia se va termina, poate daca nu mai trimiti mesaje, telefonul tau va ramane intunecat saptamani intregi. Asta nu inseamna ca tu ai stricat relatia, inseamna ca singurul lucru care a sustinut-o a fost energia pe care doar tu ai dat-o.

Aceasta nu este dragoste, este atasament nesanatos. Se acorda sanse doar celor care merita!

Cel mai pretioase lucruri pe care le ai in viata sunt timpul si energia ta, deoarece ambele sunt limitate. Iti vor defini existenta acele lucruri carora le dedici timp si energie.

Cand vei realiza asta, o sa incepi sa intelegi de ce esti atat de nerabdator sa pleci atunci cand iti petreci timpul cu oameni, in activitati, locuri sau situatii care nu iti priesc.

Vei incepe sa realizezi ca cel mai important lucru pe care il poti face pentru tine si pentru toti cei din jurul tau este sa iti protejezi energia.

Fa din viata ta un paradis sigur, unde doar oamenii ′′compatibili′′ au voie. Nu esti responsabil pentru salvarea nimanui. Nu esti responsabil pentru evolutia nimanui.

Nu e treaba ta sa traiesti pentru nimeni altcineva in afara de tine si sa ii dai din viata ta!

Singura ta obligatie este sa realizezi ca esti stapanul destinului tau si sa accepti dragostea pe care crezi ca o meriti. Decide ca meriti o prietenie adevarata, un angajament real si o iubire completa, alaturi de oameni sanatosi si prosperi. Apoi ai sa vezi cat de mult incepe sa se schimbe totul.”

Sir Anthony Hopkins

~ Cuvinte profunde ~

Photo by Maël BALLAND from Pexels

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!