mincinos

Minciunile mici se transforma in minciuni mari. Oricine a inselat vreodata chiar si cu nesemnificativ, nu este demn de incredere.

De unde stii ca cineva te minte, doar privindu-l in ochi? Aceasta nu este o sarcina usoara, deoarece pentru unii oameni, minciuna este un fel de arta, un mod de viata. Ei nu vad nimic condamnabil intr-un astfel de „hobby”, ceea ce inseamna ca il exercita asupra tuturor. Cu sau fara motiv (ca sa fie mai interesant).

Mincinosii cred ca sunt virtuosi in profesia lor. Dar acest lucru este departe de a fi adevarat! Exista 9 moduri foarte simple prin care pot fi demascati in doar cateva minute. Tot ce trebuie sa faceti este sa le observati cu atentie comportamentul si sa marcati steagurile rosii. Cu cat sunt mai multe, cu atat este mai mare probabilitatea ca aveti de-a face cu un om inselator.

Mincinosii isi uita adesea „istoria”

Nu degeaba se spune ca, pentru a minti, ai nevoie de o memorie buna. Cu alte cuvinte, „RAM”, care ajuta astfel de oameni sa nu uite comploturile, detaliile si fictiunile pe care le genereaza cu viteza luminii. Dar foarte, foarte putini se pot lauda cu acest lucru. La urma urmei, un mincinos este doar o persoana obisnuita, ceea ce inseamna ca si acesta uita, omite unele detalii importante, sau le inlocuieste cu altele, adesea opuse.

Daca interlocutorul tau nu-si poate aminti ce ti-a spus ieri, acesta este primul steag rosu. In acelasi timp, acesta se va suci, te va deruta si va incerca sa te faca sa arati tu, ca un nebun – iar tie, nu-ti va veni sa crezi ca se intampla asta.

Aminteste-ti: persoana care spune adevarul nu uita niciodata ceea ce vorbeste si cu atat mai mult – nu schimba detaliile povestii de mai multe ori. Dar un mincinos, da. Memoria esueaza!

Vezi si: Opreste-te din a crede ca toti ceilalti au un suflet ca al tau

Mincinosii evita contactul vizual

Daca interlocutorul tau priveste in mod constant in alta parte in timpul unei conversatii, acest lucru ar trebui sa te alerteze. O persoana cinstita nu are de ce sa se teama sau sa-i fie rusine: este calma si deschisa. Evitarea contactului vizual indica de obicei faptul ca persoana are ceva de ascuns. Daca nu te poate privi in ochi, atunci nu poate fi sincer nici macar fata de el insusi. Uneori chiar ii este frica sa recunoasca in sinea lui ca nu spune adevarul!

Aminteste-ti: atunci cand ochii sunt evitati, aceasta este energia neadevarului. Mincinosul este ingrozit ca il vei expune si in mod inconstient incearca sa evite acest lucru.

Agitatia face parte din jocul unui mincinos

Daca cineva se agita constant si pare nelinistit, atunci intentiile si gandurile sale sunt departe de a fi sincere si pure. Limbajul corpului unei persoane este primul si cel mai precis indicator al starii sale interioare. De obicei, daca cineva se joaca in mod constant cu un obiect in timpul unei conversatii, isi schimba postura, expresiile faciale sau gesturile, este foarte probabil ca incearca sa-ti ascunda ceva sau vrea sa te induca in eroare cu o minciuna. Atunci cand gandurile „incomode” sunt in minte, comportamentul devine la fel: agitat, nervos, incomod.

Deci, observa cu atentie postura si comportamentul interlocutorului. Nu va fi capabil sa-si pastreze calmul si seninatatea pentru o lunga perioada de timp – va fi purtat de minciuni si cu siguranta se va trada pe sine!

Un mincinos emana „vibratii nervoase”

Uneori pur si simplu simti in intestine un fel de nervozitate, dar nu poti intelege de ce. Ai incredere in intuitia ta.

Daca o alta persoana emana energii negative, acest lucru se poate intampla din cauza faptului ca ii este teama ca va fi descoperit.

Mincinosii tin foarte mult la imaginea si reputatia lor in societate. Prin urmare, cea mai mare frica pentru ei este frica de expunere! De aceea devin nervosi: se tem!

Mincinosii isi decoreaza povestile cu foarte multe detalii

Pentru a face ca povestea sa para mai credibila, mincinosul o stropeste cu o cantitate imensa de detalii. Astfel, incearca sa iti adoarma vigilenta si sa-ti provoace confuzie. Mai mult decat atat, de fiecare data cand iti povesteste ceva, apar noi si noi detalii.

Aminteste-ti: roaga-l pe mincinos sa repete ceea ce tocmai a spus si vei obtine un nou lot de detalii. Si acesta este un steag rosu: incearca sa te insele!

Vezi si: 6 Tipuri de oameni cu care nu ar trebui sa ai o relatie

Si ei isi duc propria batalie interioara

Pune-ti un semn de intrebare daca un potential mincinos pare prea ingamfat si ingrijorat. Daca o astfel de persoana are constiinta, atunci minciuna ii va oferi un disconfort interior. In adancul sufletului, el nu se poate abtine sa nu sufere pentru ca insala (chiar daca nu recunoaste nici fata de el insusi acest lucru, numind negru – alb si alb – negru). Deci, in interior are batalii si lupte in plina desfasurare.

Nu-l ajuta sa minta, daca banuiesti ca ceva nu este in regula – spune-i, privindu-l direct in ochi: „Nu cred”!

Inselatorii incearca sa scape de tine

In timpul conversatiei, mincinosii incearca sa pastreze distanta cat mai mult posibil. Daca faci un pas inspre ei, acestia vor face imediat un pas inapoi. Acest comportament este un semn al fricii interioare.

Mincinosul se teme de expunere si, prin urmare, este gata sa fuga in orice moment. Acesta este motivul pentru care aproape sigur nu se va apropia prea mult de interlocutor, deoarece se teme de reactia sa la minciuna.

Exista intotdeauna un decalaj in „istoria” lor

Daca ai prins un mincinos cu privire la faptul ca o parte din povestea sa nu este adevarata, atunci cel mai probabil orice altceva este o minciuna flagranta. Unii mincinosi sunt atat de prinsi in procesul de inselaciune incat isi pierd vigilenta si inceteaza sa se mai asigure ca totul pare credibil. In acelasi timp, ei insisi incep sa creada sincer ca spun adevarul si nimic altceva decat adevarul.

Aminteste-ti, minciunile mici genereaza minciuni mari. Daca cineva a inselat chiar cu ceva nesemnificativ, nu este demn de incredere.

Vezi si: Fugi cat poti de tare de oamenii vesnic nemultumiti!

Mincinosul a mintit de mai multe ori in trecut

Performanta anterioara este cel mai bun indicator al performantei viitoare. Daca ai prins deja pe cineva cu minciuna inainte, de ce ai crede ca nu o va mai face? De ce si-ar schimba brusc obiceiul de a minti si ar deveni sincer?

Daca o persoana a inselat de mai multe ori inainte si stii asta cu siguranta, atunci nu mai este posibil sa o consideri ca fiind o sursa de informatii fiabile. Este posibil sa-i asculti „povestea”, dar sa o crezi, nu este deloc recomandat!

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Source: cluber.com.ua; Photo by Roland Schwerdhöfer from Pixabay 

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!