apa cu lamaie

Daca esti in cautarea unui truc simplu care sa-ti imbunatateasca viata si starea generala de sanatate, iti recomandam sa consumi cu incredere si cat mai des – apa cu lamaie.

Aceasta bautura poate fi integrata cu succes intr-un stil de viata sanatos.

Daca nu ai vreo problema medicala care sa te impiedice sa o consumi, apa cu lamaie bauta pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de masa, iti poate aduce multe beneficii, printre care – imbunatatirea functiilor organelor, rezolvarea problemelor legate de tranzitul intestinal si controlul greutatii.

Apa cu lamaie. Beneficii:

Vitamina C

Sucul de lamaie este bogat in vitamina C, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si lupta impotriva gripei si racelii.

Energie de la prima ora

Apa plata cu lamaie iti poate oferi un plus de energie si iti imbunatateste starea de spirit chiar de la inceputul zilei.

Imbunatateste digestia

Deși lamaia este acida in mod normal, ea devine alcalina atunci cand ajunge in stomac. PH-ul bazic regleaza nivelul sucurilor gastrice si reduce balonarea.

Apa cu lamaie este ideala dupa o masa copioasa, deoarece stimuleaza digestia și ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Vezi si: 8 Posibile simptome ale dependentei de mancare

Contribuie la pierderea in greutate

Exista foarte multe teorii cu privire la motivele care evidentiaza faptul ca apa cu lamaie ar putea ajuta la pierderea kilogramelor in plus. Desi nu a fost dovedit definitiv, este foarte clar ca lamaia stimuleaza metabolismul, ajuta digestia, taie pofta de mancare si iti da senzatia de plin.

Poate preveni aparitia pietrelor la rinichi

Acidul citric poate ajuta la prevenirea formarii calculilor renali. Consumul apei plate cu lamaie ofera atat o cantitate mai mare de acid citric, cat si insași apa necesara pentru prevenirea formarii pietrelor la rinichi.

Piele mai tanara si mai sanatoasa

Lamaile sunt o sursa bogata de antioxidanti care previn radicalii liberi –  responsabili pentru imbatranirea prematura a pielii. 

Pentru sanatatea ta, consuma cat mai des aceasta minunata bautura! Inainte de a o prepara, nu uita sa speli cat mai temeinic coaja lamailor.

! Iti recomandam sa consulti un medic inainte de a adauga in regimul tau de sanatate remedii naturale. Continutul articolelor este doar informativ si nu poate inlocui sfatul medicului.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Photo by Jill Wellington from Pixabay 

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!