~ Stresul cotidian ~ Pilda paharului cu apa ~

stresul cotidian

Un profesor ii invata pe cursantii lui despre managementul stresului.

Acesta a luat un pahar cu apa in mana si a inceput sa se plimbe prin sala, in liniste… El a tinut in mana cupa respectiva pana cand toti elevii au inceput sa susoteasca nedumeriti. Iar mai apoi a pus o intrebare:

– Cat de greu credeti ca este acest pahar cu apa din mana mea?

Mirati, cursantii au raspuns ca are intre 200 si 500 ml.

– Eu nu stiu exact cat cantareste, a zis profesorul. Pentru a sti asta cu certitudine, paharul trebuie cantarit. Greutatea absoluta nici macar nu conteaza. Conteaza cat de mult tii paharul ridicat. Un minut, nicio problema. O ora, incepe sa te doara bratul. O zi, iti paralizeaza mana si posibil sa ajungi la spital.

In fiecare dintre aceste 3 cazuri greutatea paharului nu se schimba. Se schimba doar timpul… si cu cat e mai lung, cu atat iti este mai greu.

Acelasi lucru se intampla cu problemele si nereusitele noastre zilnice.

Daca le veti avea in gand timp de cateva minute, nu este nicio problema, e firesc. Daca va veti gandi la ele o perioada mai indelungata, durerea nu se va lasa asteptata si va incepe sa te doara sufletul. Iar daca veti continua sa va ganditi la ele permanent, problemele va vor provoca un mare disconfort si vor duce la rau.

De aceea este foarte important sa te eliberezi de stresul cotidian si de ingrijorarile zilnice. Nu le purta cu tine peste noapte. Elibereaza-te de ele. Pune paharul jos!

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

stresul cotidian

Foto: Pixabay

Citeste si:

Test psihologic: Alegerea unui fluture iti va dezvalui mici secrete despre sufletul tau

Cititorii intreaba: Cum ne vindecam de rusinea toxica?

traieste fara frica Traieste fara frica!

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!