~ Despre esec ~

esec
,,Am descoperit ca nimic nu are valoare in viata daca nu risti. Nu o sa gasesti pasiune gandind mic, multumindu-te cu putin.

Sunt sigur ca in scoli, incercand sa alegi ce vei face cu viata ta, oamenii te-au sfatuit sa ai tot timpul ceva sigur la care sa te intorci, pe care sa te sprijini dar nu am inteles niciodata acel concept, sa am ceva pe care sa ma sprijin cand cad, la care sa ma intorc.

Daca o sa mai esuez, vreau sa o fac privind inainte, in felul acesta macar vad ce m-a doborat. Fara consistenta nu veti termina niciodata nimic, asa ca faceti ceea ce va pasioneaza, riscati, nu va fie frica sa esuati.

Un test vechi de inteligenta cerea sa unesti 9 puncte intre ele fara sa ridici pixul de pe hartie, singura modalitate de a o face era sa gandesti liber, diferit (thinking outside the box).

Nu va fie frica sa ganditi diferit, nu va fie frica sa visati la ceva maret, nu va fie frica sa esuati grav, dar amintiti-va ca visele fara tinta, sunt doar vise.

Thomas Edison a efectuat 1000 de experimente nereusite pentru ca al 1001- lea sa iasa.

Cazi inainte! Cu fiecare experiment esuat, esti cu un pas mai aproape de succes. Trebuie sa va asumati riscuri si sunt sigur ca ati mai auzit asta pana acum, dar vreau sa vorbesc cu voi, de ce acest lucru este atat de important.

Veti esua la un moment dat in viata voastra, acceptati, veti pierde, va veti simti rau, o sa va faceti de ras, esecul este inevitabil.

Aveti curaj sa tindeti spre succes, dar aveti curaj sa esuati? In cariera mea am esuat de foarte multe ori. Dar nu am renuntat. Nu m-am multumit sa raman pe loc. M-am pregatit din ce in ce mai mult pentru urmatoarea auditie si pentru urmatoarea si urmatoarea si m-am rugat si rugat si rugat dar am continuat sa esuez, dar nu a contat, pentru ca este o vorba veche care spune: daca stai si astepti langa frizerie, mai devreme sau mai tarziu o sa capeti o freza noua.

Aveti curaj sa esuati? Pentru ca daca nu esuati inseamna ca nici macar nu ati incercat sa reusiti.

Ca sa obtineti ceva ce nu ati avut trebuie sa faceti ceva ce nu ati mai facut! Trebuie sa iesiti sa dati vietii tot ce este mai bun din voi.

Cea mai buna cale de a afla incotro sa o apucati este esecul. Viata nimanui nu va fi o cale neteda. Pentru ca a va asuma riscuri este despre ceea ce stiti ca stiti dar si despre ce nu stiti, este despre a fi deschisi la oameni si la idei noi.

Riscurile pe care vi le luati, oamenii pe care ii intalniti, oamenii pe care ii iubiti, credinta pe care o aveti, acestea va vor defini. Nu va descurajati niciodata, nu ramaneti pe loc, dati tot ce aveti mai bun si atunci cand veti cadea in viata, aduceti-va aminte: cadeti privind inainte.”

Discurs impresionant despre esec – Denzel Washington

Vezi si: Viata nu este o cursa, ci o calatorie – discurs exceptional despre viata al (fostului) CEO Coca Cola, Brian Dyson

Photo by KLEITON Santos from Pixabay 

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Discursul complet aici:

Citeste si:

Discurs impresionant despre esec – Denzel Washington

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!