~ Optimismul este asemenea unui magnet care atrage lucrurile bune in viata dumneavoastra. ~

optimismul

Atunci cand dai o data cu un zar probabilitatea de a da 6 este de 16.66%, iar daca dai de trei ori probabilitatea de a da o data 6 este de 50%. Prin urmare, optimistul este orientat spre a arunca de trei ori cu zarul. Un pesimist, se gandeste ca probabilitatea este mica daca arunca o data cu zarul, deci nu ar mai avea nici un sens sa faca asta. In cel mai bun caz incearca o data. 

Vreau sa simtiti ca merita sa fiti mai optimisti, pentru ca este important sa intelegeti ca veti castiga foarte multe lucruri.

Evenimentele mici, negative trebuie sa le priviti ca pe usoare obstacole care pot fi depasite. Trebuie insa sa vizualizati rezultatul, succesul si satisfactia ascunse la mijloc sau la final. Chiar si un esec poate fi privit ca o experienta de invatare. Optimismul te protejeaza si iti creste imunitatea, uneori chiar si cea fiziologica. Sunt studii care demonstreaza acest lucru. Cu siguranta insa va va creste imunitatea in fata evenimentelor negative.

Vezi si: Esti mai mult decat ceea ce crezi despre tine

Sunteti ceea ce ganditi! Aveti grija ce ganditi, pentru ca gandurile dumneavoastra pot deveni vorbe, iar vorbele devin fapte. S-au facut mii de experimente care demonstreaza ca modul in care ganditi va influenteaza viata. Optimismul este asemenea unui magnet care  atrage lucrurile bune in viata dumneavoastra. Nu de putine ori observam ca oamenii optimisti au mai mult succes. De ce oare? Stim inca putine lucruri despre cum functioneaza creierul, cunoastem insa mai mult efectele pentru ca ne este mai usor sa le observam.

Va propun sa incercati o vreme sa jucati rolul optimistului. Veti vedea rapid rezultate. Viata personala si profesionala vi se pot schimba radical. Pentru inceput, puteti face cateva lucruri simple cum ar fi:

  • Ori de cate ori intalniti un obstacol, zambiti si actionati.
  • Incercati, ori de cate ori aveti o problema, sa gasiti un lucru bun in mijlocul acelui rau.
  • Jucati-va cu imaginatia dumneavoastra. Imaginati-va ca sunteti o fire optimista. Imaginati-va pe dumneavoastra o persoana optimista careia i se intampla lucruri minunate.

Henry Ford spunea: “Daca tu crezi ca nu poti, ai dreptate; daca tu crezi ca poti, din nou, ai dreptate.”

Puteti sa aveti incredere in dumneavoastra? Puteti sa credeti ca vi se pot intampla lucruri bune? Acesta este cel mai frumos cadou pe care vi-l puteti face, sa jucati o vreme jocul optimistului. Renuntati la vaicareli si actionati! Bucurati-va de viata si experimentati un comportament optimist! Merita din plin!

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Optimismul este asemenea unui magnet ~

Sursa: marian-rujoiu.ro, Foto: Andrea Piacquadio – Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!