~ Iubirea si Despartirea ~

iubirea si despartirea
Poate cea mai frumoasa si mai inteleapta parabola a iubirii.

La marginea campului, stateau Iubirea si Despartirea, admirand un cuplu tanar. Despartirea ii spune Iubirii: “Pun pariu ca ii voi separa?!”

Dragostea ii raspunde: „Asteapta, lasa-ma sa-i abordez o singura data iar mai apoi poti sa faci ce vrei – vom vedea daca ii mai poti separa.” Despartirea a fost de acord.

Iubirea s-a apropiat de cei doi tineri, i-a atins, i-a privit in ochi si a vazut cum o scanteie se scurgea printre ei… A plecat spunand: „Acum este randul tau.”

Despartirea a raspuns: „Nu, acum nu mai pot face nimic – inimile lor sunt pline de dragoste. Voi veni la ei mai tarziu.”

Timpul a trecut. Separarea a venit din nou sa verifice cuplul si aruncand o privire in casa, a vazut de data aceasta o tanara mama, un tata si un copil. Sperand ca dragostea a trecut deja, Despartirea a intrat in casa lor. Dar, uitandu-se la ei, a vazut in ochii lor Recunostinta. Separarea s-a intors din drum si a spus: „Voi veni la ei mai tarziu.”

Vezi si: Nu mi s-a mai intamplat niciodata pana acum, sa simt iubirea prin toti porii

Timpul a trecut, Despartirea a aparut din nou in prag – copiii tipau si alergau prin casa, sotul era obosit de la munca, mama incerca sa-i linisteasca pe cei mici. “De data aceasta cu siguranta ii voi separa!” La urma urmei, in tot acest timp, atat Dragostea, cat si Recunostinta ar fi trebuit sa dispara din inimile lor, dar, privindu-i in ochi, a vazut Respect si Intelegere. „Revin mai tarziu”, a spus Despartirea.

Timpul a trecut. Separarea a venit din nou in casa lor.

Copiii erau deja adulti, tatal carunt incerca sa le explice ceva, sotia gatea in bucatarie. Se uita in ochii lor si ofta dezamagita: vazu Increderea. „Voi veni mai tarziu”, a spus Despartirea si a plecat.

A trecut mai mult timp. Despartirea se uita din nou in casa si vazu acolo nepoti alergand si o batrana stand langa semineu, extrem de trista. „Ei bine, se pare ca a sosit timpul meu” – a exclamat Separarea. A vrut sa o priveasca pe batrana in ochi, dar aceasta s-a ridicat si a iesit din casa. Despartirea o urma. Curand, femeia a intrat intr-un cimitir si s-a asezat pe un mormant. Acesta era mormantul sotului ei.

„Se pare ca am intarziat”, a gandit Separarea, „Timpul a facut treaba in locul meu!”

A privit in ochii inlacrimati ai batranei si a vazut in ei Amintirea – Amintirea Dragostei, Recunostintei, a Respectului si a Intelegerii…

Vezi si: Unii spun: “Ai grija de tine!” Altii chiar au…

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Source: Cluber.com.ua; Photo by Di Guedes from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!