~ Citate celebre – Stephen Hawking. Sau… cum gandeste un geniu. ~

geniu Stephen Hawking
Citate celebre – Stephen Hawking. Sau… cum gandeste un geniu.

Perspectiva de a muri devreme m-a facut sa inteleg ca viata merita traita.

Inteligenta este abilitatea de a te adapta la schimbare.

Oricat de grea ar fi viata, intotdeauna putem face ceva sa ne-o infrumusetam. Priviti stelele, in loc sa va uitati in jos.

Viata ar fi tragica daca nu ar fi amuzanta.

Daca este ceva ce conteaza, nu renunta pur si simplu.

Chestia cu oamenii inteligenti este ca par nebuni pentru oamenii prosti.

Oamenii tacuti au cele mai zgomotoase minti.

Am observat ca pana si cei care spun ca totul este predestinat si ca nu putem schimba nimic se uita in stanga si-n dreapta inainte sa treaca strada.

Vezi si: Care este sensul vietii noastre?

Daca intelegi cum opereaza Universul, il controlezi intr-un fel.

Cel mai mare dusman al cunoasterii nu este ignoranta, ci iluzia cunoasterii.

Data viitoare cand cineva iti reproseaza ca ai comis o greseala, spune-i ca s-ar putea sa fie un lucru bun. Fara imperfectiune, noi doi nu am exista.

Nu cred ca rasa umana va supravietui in urmatorii o mie de ani, daca nu ne vom raspandi in spatiu.

Ar fi o pierdere de timp sa fiu furios pentru handicapul meu. Omul trebuie sa mearga inainte, iar eu nu am facut-o tocmai rau. Oamenii nu vor avea timp pentru tine daca tu esti mereu furios si te plangi.

Asteptarile mele au fost reduse la 0 cand aveam 21 de ani. Tot ce a urmat a fost un bonus.

Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilitati ar fi sa va concentrati asupra lucrurilor pe care handicapul vostru nu va impiedica sa il faceti bine si nu regretati lucrurile pe care le impiedica.

Suntem in pericol sa ne autodistrugem prin egoism si prostie. Nu putem sa ramanem impasibili la o planeta care este din ce in ce mai suprapopulata si mai poluata.

De departe, cele mai complexe sisteme biologice pe care le avem la dispozitie sunt propriile noastre trupuri.

Cea mai buna dovada a imposibilitatii calatoriilor in timp este ca n-am fost inca invadati de hoarde de turisti veniti din viitor.

Toata viata mea am tot incercat sa aflu raspunsuri la principalele probleme cu care ne confruntam si sa gasesc un raspuns stiintific la ele. Poate din acest motiv, am vandut mai multe carti despre fizica decat Madonna despre sex.

Vezi si: 10 Cele mai profunde citate despre Legea atractiei. Te vor pune pe ganduri

Putem sa ne imaginam tehnologia care depaseste pietele financiare, care intrece cercetatorii, care elimina liderii umani si care sa dezvolte arme mai periculoase decat ne putem imagina. Impactul pe termen scurt al inteligentei artificiale depinde de cine o controleaza, dar pe termen lung s-ar putea sa nu o mai controlam deloc.

Succesul in crearea AI ar fi cel mai important eveniment din istoria omenirii. Din pacate, ar putea fi si ultimul, daca nu invatam cum sa evitam riscurile.

Eu consider ca virusii de calculator ar trebui sa fie considerati viata. Cred ca spune ceva despre natura umana faptul ca singura forma de viata pe care am creat-o pana acum este pur distructiva. Am creat viata dupa infatisarea noastra.

~ Citate celebre – Stephen Hawking. Sau… cum gandeste un geniu. ~

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!