~ Citate Osho ~ Citate despre dragoste ~ Citate despre viata ~

Osho citate despre dragoste

Cele mai frumoase citate despre dragoste si viata – Osho:

Cand esti in gandurile cuiva, nu esti niciodata un gand oarecare.

Viata incepe acolo unde se termina frica.

Daca nu se simte iubit, omul incepe sa se ofileasca.

Vezi si: Top 10 cele mai puternice citate motivationale

Femeia trebuie iubita, nu inteleasa. Acesta este primul pas catre intelegere. Prima lectie a iubirii consta in a nu solicita iubire, ci in a o darui. Fiti dumneavoastra cel ce daruieste.

Persoana imatura se indragosteste intotdeauna tot de o persoana imatura, pentru ca numai ele isi inteleg limbajul. Persoana matura iubeste o persoana matura.

Daca suferi, e din cauza ta. Daca esti fericit, este tot din cauza ta. Nimeni altcineva nu este responsabil – tu si numai tu. Tu esti iadul tau, dar si raiul tau.

In loc sa te gandesti cum sa faci sa primesti dragoste, incepe sa o dai. Nu exista niciun alt mijloc.

Daca nu esti capabil de a fi singur, relatia ta este falsa. Este doar un truc pentru a evita singuratatea, nimic altceva.

Nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior, si nu exista nici persoane egale intre ele. Fiecare este unic.

Odata ce vi se dezvaluie ceea ce sunteti, odata ce deveniti constienti de ceea ce sunteti, cel mai mare mister al fiintei este dezvaluit – acela ca suntem cu totii perfecti.

Traieste total, traieste cu pasiune… In felul acesta, fiecare moment devine de aur, iar intreaga ta viata se transforma intr-o insiruire de clipe aurite. O astfel de fiinta nu moare niciodata, deoarece atingerea ei seamana cu aceea a regelui Midas: orice atinge, se preschimba in aur.

Vezi si: A trebuit sa trec prin iad, pentru a invata sa apreciez Paradisul

Acesta este un simplu secret al fericirii. Orice faci, nu lasa trecutul sa iti controleze mintea; nu lasa viitorul sa te perturbe. Pentru ca trecutul nu mai e si viitorul nu este inca. Sa traiesti in amintiri, sa traiesti in imaginatie, inseamna sa traiesti in non-existenta. Si cand traiesti in non-existenta, ratezi existenta. In mod natural te vei simti mizerabil, fiindca iti ratezi toata viata.

Ramaneti mereu in luna de miere. Cautati-va si gasiti-va, gasiti noi moduri prin care sa va iubiti si sa fiti impreuna. Fiecare persoana este un mister infinit, inepuizabil, impenetrabil, astfel incat este chiar imposibil sa spui despre cineva ~ l-am cunoscut sau am cunoscut-o. Cel mai mult poti spune: Am facut tot posibilul, dar misterul ramane mister. De altfel, cu cat cunosti mai mult, cu atat mai misterioasa devine cealalta persoana. Dragostea este o aventura constanta.

Raiul nu este un tel; Raiul este prezenta din chiar aceasta clipa. Daca esti prezent, divinul iti sta la dispozitie. Daca traiesti in momentul de fata, esti iluminat; nu exista alta iluminare.

Sa nu cauti niciodata sa fii fericit cu pretul fericirii altcuiva. Este urat, inuman.

Simturile sunt portile prin care te poti intalni cu infinitul din jur.

Nu incerca sa intelegi viata. Traieste-o! Nu incerca sa intelegi iubirea. Intra in iubire!

Vezi si: 12 Cugetari pline de invataturi – Winnie The Pooh

Atunci cand iubesti, esti plin de bucurie. Cand nu poti iubi, nu ai cum sa fii fericit. Bucuria este o functie a iubirii, o umbra a acesteia. Ea urmeaza pretutindeni iubirea.

Cel care nu se iubeste pe sine nu va putea iubi niciodata pe altcineva.

Fii – nu incerca sa devii!

~ Citate despre dragoste si viata ~

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Foto: Pixabay


Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!