~ Nu judeca! ~

“Sa gandesti este dificil. De aceea majoritatea oamenilor judeca.” – Carl Gustav Jung

Ignora oamenii care ii judeca pe ceilalti! Evita-i pe cei care arunca cu noroi in semenii lor, pentru simplul motiv ca acestia “indraznesc” sa fie altfel decat majoritatea! De fapt, cu totii suntem diferiti, unici! Trebuie doar sa intelegem pe deplin acest lucru si sa-l acceptam in totalitate.

Un om inteligent va fi intotdeauna flexibil in gandire si ii va accepta pe ceilalti exact asa cum sunt ei – si din toate punctele de vedere (etnic, rasial, sexual, religios, politic, etc.).

Cei care ii judeca pe ceilalti se pozitioneaza din start pe o pozitie de superioritate. Am intalnit adesea oameni care pretindeau ca sunt deosebit de buni si de corecti, dar in acelasi timp, aratau cu degetul catre seamanul lor, analizandu-l si judecandu-l. Luau piatra si o aruncau primii. Vedeau paiul din ochiul altuia…

„Cine esti tu sa judeci pe altul?” – Iacov

Vezi tu: Iluzia superioritatii -> Efectul Dunning-Kruger

Am intalnit, de asemenea, oameni aparent foarte religiosi care insa uitau ca “toti suntem una” sau ca trebuie sa-si iubeasca aproapele si ii judecau si blamau pe ceilalti pentru simplul motiv ca acestia nu rezonau cu viziunea lor asupra vietii, religiei, sexualitatii, etc.

Un om evoluat spiritual va fi intotdeauna bun, bland si maleabil. Vei stii ca ai intalnit o astfel de persoana, in momentul in care ii observi comportamenutul fata de ceilalti.

Suntem aici pentru a experimenta viata intru totul. Si pentru a iubi. Nu vom fi niciodata capabili sa-i iubim pe cei din jurul nostru daca ii vom judeca si ii vom privi “de sus”. Daca vom conditiona iubirea noastra.

De aceea, haideti sa fim mai putin “judecatori” si mai mult “frati”! Sa coboram un pic din “imparatia perfectiunii noastre” si sa fim mai mult… oameni! Sa-i imbratisam pe cei din jurul nostru cu blandete si intelegere. Si sa-i iubim!

“Nu judeca pe nimeni, pana nu vei fi mers de doua ori, pana la luna si inapoi, in pantofii sai.” – Proverb indian

“Cea mai inalta treapta a inteligentei umane este capacitatea de a observa fara sa judeci.” – Juddu Krishnamurti.

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Vezi si: Ei vad paiul din ochiul tau, dar nu si bârna din ochiul lor

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Photo by Rosivan Morais from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!