~ Insula sentimentelor – Manos Hadjidakis ~

insula sentimentelor
A fost o data o insula unde traiau toate sentimentele si valorile umane: Bucuria, Tristetea, Intelepciunea, inclusiv Dragostea.

Intr-o zi au fost anuntate ca insula se va scufunda si atunci toate sentimentele si-au pregatit barcile si au plecat, numai Dragostea a vrut sa astepte pana in ultima clipa. Cand insula era pe punctul de a se scufunda Dragostea a cerut ajutor.

Bogatia a trecut pe langa Dragoste intr-o barca foarte luxoasa si Dragostea i-a zis: “Bogatie, poti sa ma iei si pe mine?”, Bogatia i-a raspuns: “Nu pot, am prea mult aur si argint in barca si nu mai am loc si pentru tine”.

Vezi si: Iubirea… doua persoane intr-un singur suflet

Apoi Dragostea a cerut ajutorul Mandriei care tocmai trecea intr-un vas superb, “Mandrie, te rog frumos, poti sa ma iei cu tine?”, “Nu pot sa te ajut Dragoste, pentru ca… ” ii raspunse Mandria, “aici totul e perfect, ai putea sa-mi strici barca”.

Dragostea dezamagita, intreaba si Tristetea care trecea pe langa ea: “Tristete te rog, lasa-ma sa vin cu tine”, “Oh Dragoste”, ii raspunse Tristetea, “Sunt asa de trista incat vrea sa fiu singura”.

Si Bucuria a trecut pe langa Dragoste, dar cum era atat de multumita, nu a auzit rugamintile acesteia.

Dintr-o data, o voce spuse: “Vino Dragoste, te iau cu mine!”

 Era un batran cel care vorbise.

Dragostea s-a simtit asa de recunoscatoare si plina de bucurie incat a uitat sa-l intrebe pe salvator cum il cheama. Cand au ajuns pe tarm, acesta pleca imediat.

Dragostea si-a dat seama cat de mult ii datora batranelului si intreba Cunoasterea: “Cunoastere, poti sa-mi spui cine m-a ajutat?”.

“Era Timpul”, i-a raspuns aceasta.

“Timpul!!!” exclama Dragostea, “Dar de ce Timpul m-a ajutat?”.

Cunoasterea, plina de intelepciune ii raspunse: “Pentru ca doar Timpul e in stare sa inteleaga cat de importanta este dragostea in viata.”

Insula sentimentelor – Manos Hadjidakis

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Vezi si: Opriti, va rog, timpul! Vreau sa cobor la prima…

Photo by Comfreak from Pixabay 

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!