~ Incercarile vietii ne fac mai puternici – Povestea unui fluture ~

Intr-o zi intr-un cocon a aparut o mica gaura. Un om, care trecea din intamplare prin preajma, s-a oprit mai multe ore pentru a observa fluturele care se forta sa iasa. Dupa multe incercari, se parea ca fluturele a abandonat, spatiul acela prin care se straduia sa iasa ramasese la fel de ingust.

Parea ca fluturele a facut tot ceea ce putea si nu mai era in stare de mai mult. Atunci omul a decis sa ajute fluturele: a luat un cutit si a deschis coconul. Fluturele a iesit imediat. Insa corpul lui era slab si anemic. Aripile sale erau putin dezvoltate si aproape ca nu se miscau. Omul a continuat sa observe crezand ca dintr-un moment in altul aripile fluturelui se vor deschide si vor putea suporta greutatea acestuia pentru a putea zbura. Acest lucru nu s-a intamplat!

Fluturele si-a trait restul vietii tarandu-se pe pamant, cu corpul sau slab si cu aripile chircite. Nu a putut zbura NICIODATA! Ceea ce omul, prin gestul sau de bunatate si prin intentia sa de a ajuta, nu a inteles, este ca trecerea prin spatiul acela stramt era efortul necesar pentru ca fluturele sa poata zbura. Era chinul prin care viata il punea sa treaca pentru a putea creste si pentru a se dezvolta.

Vezi si: 5 Situatii de viata in care nu ar trebui sa-ti oferi ajutorul

Uneori, efortul este exact lucrul de care avem nevoie in viata.

Daca ni s-ar permite sa ne traim viata fara a intalni obstacole, am fi limitati. Nu am mai putea fi atat de puternici cum suntem. Nu am mai putea zbura NICIODATA!

Am cerut putere! Si viata mi-a dat dificultati pentru a ma face puternic.

Am cerut intelepciune! Si viata mi-a dat probleme ca sa le rezolv.

Am cerut prosperitate! Si viata mi-a dat creier si forta pentru a munci.

Am cerut sa pot zbura! Si viata mi-a dat obstacole pentru a le depasi.

Am cerut iubire! Si viata mi-a dat oameni pe care sa ii ajut in problemele lor.

Am cerut favoruri! Si viata mi-a dat potential.

Nu am primit nimic din ce am cerut, dar am primit tot ce aveam nevoie. Nu frangeti zborul nimanui!

Traieste-ti viata cu mult curaj ! Infrunta obstacolele si demonstreaza ca le poti depasi.

― Paulo Coelho

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Incercarile vietii ne fac mai puternici – Povestea unui fluture ~

Photo: Pixabay

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!