~ Dragostea nu doare ~

dragostea nu doare
Dragostea nu ar trebui niciodata sa distruga…

Adevarul este ca dragostea necesita timp si efort, deoarece relatiile armonioase nu se petrec peste noapte. Pentru dragoste, va trebui sa faceti sacrificii si sa munciti din greu.

Dar una este sa incerci sa faci fata dificultatilor cot la cot cu partenerul tau si altceva sa fii singur in fata tuturor greutatilor.

Nu discutam aici despre a renunta la relatie la prima problema aparuta sau atunci cand aveti mici dezacorduri. Dar nu trebuie sa ramai cu cineva care te raneste in mod constant.

Da, dragostea este iertatoare. Dar merita sa ne amintim ca nu trebuie sa iertam unele lucruri. Sunt unele situatii care lasa cicatrici atat de adanci, incat nu putem sa le uitam oricat de mult ne-am dori acest lucru.

Vezi si: Singura modalitate de a invinge o persoana toxica este sa nu joci cu ea

Da, dragostea este un compromis. Dar asta nu inseamna ca ar trebui sa fii tu cel care isi lasa mereu nevoile deoparte si se sacrifica.

Da, dragostea inseamna a face un efort. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa muti muntii de dragul cuiva care nu este pregatit sa ridice un deget pentru tine. Nu este normal ca numai tu sa incerci sa faci totul pentru ca relatia sa functioneze.

Da, dragostea inseamna imbunatatirea sinelui.

Dar asta nu inseamna ca ar trebui sa fii cu cineva care incearca sa te modeleze intr-o persoana confortabila care sa-i indeplineasca toate standardele. Nu poti fi fericit alaturi de cineva care nu te apreciaza asa cum esti si isi doreste sa te schimbe.

Aminteste-ti – dragostea nu se transforma niciodata in durere. Iubirea nu te va face niciodata sa te simti nesigur sau ca si cum ai fi singur. Daca trebuie sa lupti pentru firimiturile atentiei cuiva, asta nu inseamna dragoste!

Vezi si: Fugi cat poti de tare de oamenii vesnic nemultumiti!

Iubirea inseamna infruntarea tuturor dificultatilor, impreuna… Mersul pe calea vietii umar la umar.

Uneori persoana iubita incalca orice limita iar comportamentul ei incepe sa-ti afecteze negativ sanatatea mintala. Incepi sa-ti dai seama ca relatia pe care o ai nu este deloc o alegere buna pentru tine deoarece iti aduce in viata mai multa tristete decat bucurie.

Daca se intampla acest lucru, singura optiune pe care o ai este sa iesi din aceasta relatie toxica. Acest lucru nu te face o persoana slaba, dimpotriva, arata ca ai puterea de a lua o decizie dificila si de a face ceea ce trebuie.

Acest lucru demonstreaza o data in plus ca ai fost suficient de inteligent incat sa intelegi ca dragostea nu ar trebui sa doara niciodata.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Dragostea nu doare ~

Source: cluber.com.ua; Photo by Hebert Santos from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!