iarba pare a fi mai verde in curtea vecinului

Nu esti niciodata multumit cu ceea ce esti si cu ceea ce ti-a daruit existenta, deoarece atentia ta se indreapta intotdeauna spre altceva.
Ai fost plasat acolo unde natura nu a planuit sa fii.

Nu te indrepti spre realizarea propriului tau potential. Tu incerci sa fii ceea ce vor altii sa fii, insa acest lucru nu te va putea multumi niciodata. Iar cand apare nemultumirea, logica iti spune: „Poate ca ceea ce ai nu este suficient; straduieste-te sa obtii mai mult!”
Atunci incerci sa obtii mai mult, incepi sa cauti.

Si toata lumea apare cu o masca zambitoare, toata lumea zambeste fericita, astfel incat fiecare vrea sa-i pacaleasca pe toti ceilalti.

Si tu porti, la randul tau, o masca, astfel incat ceilalti cred ca esti ceva mai fericit; iar tu, la randul tau, ai impresia ca ei sunt mai fericiti.

Iarba pare a fi mai verde in curtea vecinului.
El priveste insa iarba din curtea ta; pentru el aceasta este mai verde.
Ea pare efectiv mai verde, mai
mladie, mai frumoasa.

Acestea sunt iluziile pe care le creeaza distanta. Cand te apropii insa mai mult, incepi sa vezi ca nu este chiar asa.

Vezi si: Imi sunt suficient. Am suficient

Dar oamenii raman la distanta unii de altii. Chiar si prietenii, chiar si iubitii, se tin unul pe altul la distanta; o apropiere prea mare ar fi periculoasa, s-ar putea ca ei sa vada ceea ce esti in realitate.
Iar eroarea isi are sursa in chiar modul in care pui problema, astfel incat – orice ai face – nefericirea te va urma.

Vezi pe cineva care dispune de multi bani: iti vine imediat ideea ca banii reprezinta cauza fericirii. Priveste la acest om! Cat de fericit pare sa fie! Asa ca alergi dupa bani. Un altul este mai sanatos; alergi dupa sanatate! Un altul face altceva si arata foarte multumit – il urmaresti! Dar de fiecare data e vorba de celalalt…

Societatea a aranjat lucrurile astfel incat sa nu iti pui niciodata problema propriului tau potential.
Si toata nefericirea provine din faptul ca nu esti tu insuti.

Fii doar tu insuti si toata nefericirea si toata competitia cu ceilalti dispare; nu iti mai pasa ca altii au mai mult, ca nu esti tu cel care are mai mult.
Daca vrei ca iarba sa fie mai verde, nu are rost sa privesti in curtea vecinului.
Este atat de simplu ca iarba sa fie mai verde!

OSHO

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Photo by Kirill Palii from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!