~ Parabola despre frica de schimbare… ~

parabola

Era odata un pescar care traia pe malul unui rau mare impreuna cu familia sa. Trecea prin vremuri foarte grele deoarece in rau nu mai erau atatia pesti ca alta data, iar barca era atat de veche, incat barbatul era nevoit s-o repare aproape zilnic.

Intr-o zi, pe langa casa pescarului si-a facut cale un batran, care l-a rugat sa-l adaposteasca pentru o noapte. Pescarul l-a primit cu inima deschisa, iar sotia acestuia i-a oferit mancare chiar daca abia a fost de ajuns pentru toata lumea.

A doua zi dimineata, pregatindu-se de plecare, batranul a intrebat cum poate sa le multumeasca proprietarilor pentru adapost si hrana. Vazand ca batranul nu era deloc bogat, pescarul a zambit si a spus:

– Vad ca esti un om intelept si ca ai trecut prin multe. Da-mi sfaturi in recunostinta, cu privire la modul de a iesi din saracie si asta va fi suficient.

– Bine, a acceptat batranul. – Pentru a iesi din saracie, ineaca-ti barca!

Pescarul a ramas nedumerit: “Cred ca mosneagul acesta si-a iesit din minti! Barca asta e tot ce mi-a mai ramas. Fara ea o sa murim de foame.”

Vezi si: Despre transformare si evolutie – Povestea libelulei

Si a continuat pescarul sa-si repare barca zilnic si sa traiasca la limita supravietuirii, pana cand intr-o zi o furtuna i-a distrus-o cu totul.

S-au asezat si s-au intristat, dar nu mai era nimic de facut – si-au adunat bunurile modeste si au parasit satul, coborand pe rau pentru a cauta o varianta de supravietuire.  

Au mers mult, de-a lungul raului, pana au dat de un sat de pescari.

Atatea barci nu mai vazuse omul in viata lui. Stateau toate de-a lungul malului, iar pescarul le privea entuziasmat visand ca va avea si el una, intr-o zi.

Tot admirandu-le, la un moment dat a observat ca trebuia cate ceva de reparat la ele. Avand deja experienta in acest sens, pescarul a inceput sa le repare una cate una.

In scurt timp, faima despre pescarul care repara barci s-a raspandit in tot satul. Oamenii au inceput sa-i ceara ajutorul, fapt pentru care era rasplatit cu bani frumosi.

Dupa o scurta perioada, pescarul s-a mutat intr-o casa noua si frumoasa si nu a mai simtit niciodata teama ca nu are ce sa puna pe masa, familiei, de mancare.

Abia in acel moment pescarul si-a amintit de batranul care l-a sfatuit sa-si inece barca…

Vezi si: Nu mai astepta momentul potrivit. Ia momentul si fa-l potrivit!

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Sursa: cluber.com.ua, Photo by photoklickr from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!