~ Despre insomnie si reprimari… ~

insomnie si reprimari

Seara, in fiecare zi timp de ora (de preferat), arunca pur si simplu trecutul, intreaga zi. Orice ti s-a facut sau ai facut tu altora, sau ai vrut sa faci altora – emotii, furie, ura; multe lucruri sunt acolo – arunca-le, inainte sa te duci la culcare.

In Occident, somnul a devenit o problema, iar in Orient de asemenea devine o problema. 

Problema este doar aceasta, de fapt: nu stii cum sa te descotorosesti de partea de peste zi. Te urmareste; continua in minte, nu o poti opri. Nu o poti opri daca nu o arunci.

Oricine sufera de insomnie ar trebui sa incerce aceasta Meditatie Dinamica seara. Chiar inainte de a merge la culcare, faci un dus interior; arunca totul si apoi du-te la culcare.

Te vei simti din nou ca un copil: inocent, neimpovarat.

Somnul va fi complet diferit, calitatea se va schimba.

Vezi si: 5 Moduri ciudate dar eficiente de a va imbunatati somnul

Nu reprima, exprima… dar nu exprima vizavi de oameni.

Arunc-o!

Nu e nevoie sa fii furios pe persoana prin care furia a venit la tine – nu e nevoie. Dar nici sa o reprimi nu este nevoie. Exprim-o in gol.

Ia-ti o camera acasa, camera ta de meditatie, astfel incat, orice se intampla, mergi in acea camera si fa-o. Te vei bucura de asta atat de mult, incat nici nu-ti poti imagina; tot exercitiul este atat de frumos. La inceput va parea absurd, dar in curand vei intra in el si te vei bucura de el. Iar perna (pe care o folosesti pentru a-ti elibera furia) nu va riposta! Perna nu va crea nici o reactie in lant. Mai degraba, dimpotriva, perna va fi foarte fericita ca relationezi cu ea.

Nu reprima niciodata, dar nu crea niciodata lanturi: aceasta este regula.

Tine minte sa nu reprimi si tine minte sa nu creezi nici un fel de lant. Odata ce inveti arta, poti fi liber de toate aceste nebunii care vin spre tine, fara a crea nici un fel de tulburari in viata. In fiecare zi catharsisul este necesar. Viata e complexa, si multe lucruri vin in minte care trebuie sa fie aruncate.

Vezi si: 20 Cele mai frumoase citate despre dragoste si viata – Osho

De aceea subliniez atat de mult Meditatia Dinamica.

Fa-ti un reper in fiecare zi: la fel cum iti cureti corpul in fiecare zi, curata-ti mintea. Aceasta este o baie pentru minte.

Arunca totul, insa nu arunca nimic asupra cuiva; asta este violenta. Arunca in gol. Golul este suficient de mare, spatiul de suficient de mare. Nu te ingrijora pentru ce se va intampla cu perna, ce se va intampla cu spatiul. Nimic nu se va intampla; tot ceea ce arunci in el, este absorbit. Nu iti raspunde niciodata, nu este creat nici un lant. Actul se incheie pur si simplu; nu este creata nici un fel de karma prin el.

Fa lucrurile in asa fel incat nici un fel de viitor nu este creat prin ele.

Acum, tu aduni, colectezi praf. Arunca-l in fiecare zi.

Osho, despre insomnie si reprimari…

OshoVedanta: Seven Steps to Freedom (Vedanta: sapte pasi spre libertate)

Articol preluat de aici: http://oshojoy.ro/osho-despre-insomnie-si-reprimari/

Copyright OSHO Joy Meditation Center

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!