~ Cafeaua, ceaiul si ciocolata neagra pot imbunatati sanatatea si flexibilitatea creierului ~

ciocolata neagra cafeaua

Cofeina iti face creierul mai flexibil si mai rezistent. Vesti minunate, nu-i asa?

Neurologii au prezentat noi dovezi in sustinerea ideii conform careia cafeaua, ceaiul (intr-o masura mai mica) si ciocolata neagra pot imbunatati sanatatea si flexibilitatea creierului. In 2019, au fost prezentate cateva studii stiintifice uimitoare, care merita cu siguranta sa fie cunoscute.

Pentru inceput, va prezentam un studiu comun al Institutului National de Imbatranire si Johns Hopkins, publicat in ianuarie in revista Neurochemical Research. Oamenii de stiinta, in special, au ajuns la concluzia ca compusii organici ai metilxantinelor din ceai, cafea si ciocolata neagra (cacao) „afecteaza activitatea retelelor neuronale, promoveaza performantele cognitive stabile si protejeaza neuronii de disfunctionalitate si deces din cauza accidentului vascular cerebral, a bolii Alzheimer si a bolii Parkinson.”

Vezi si: Invata-ti creierul sa renunte la obiceiurile proaste: 10 moduri de a crea noi conexiuni neuronale

Acelasi studiu a constatat ca derivatii de xantina (substante chimice produse atunci cand cofeina intra in creier) „pot avea efecte benefice asupra creierului”.

In al doilea rand, rezultatele unei meta-analize a 11 studii asupra efectelor cafelei asupra sanatatii creierului, publicata in Jurnalul Mondial de Chirurgie Oncologica, a aratat ca cafeaua, cacao si ceaiul reduc riscul aparitiei bolii Alzheimer si a cancerului cerebral.

In cele din urma, un studiu inovator realizat de Universitatea Okayama din Japonia „a aratat ca ingredientele din cafea CA si CGA sporesc proprietatile antioxidante ale celulelor gliale si previn degenerarea neuronala indusa de rotenona atat in ​​creier, cat si in plexul Auerbach”.

Pur si simplu, cofeina va face creierul mai flexibil si mai rezistent.

Vezi si: Ai grija de tine! Detoxifierea corpului si a mintii

Si concluzia principala: daca doriti sa mentineti functia normala a creierului, atunci nu ar trebui sa renuntati la consumul de cafea, ceai si cacao.

Trebuie insa specificat faptul ca este recomandat sa beti cafeaua si ceaiul fara adaos de zahar. In acest caz, iti vei supraincarca creierul.

Viata este frumoasa, nu-i asa?

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Source: cluber.com.ua, Photo by freestocks.org from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!