~ boala de inima ~ inima sanatoasa ~

boala de inima

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel global. Desigur, acest lucru poate fi prevenit. Prin urmare, luati un fruct delicios si sanatos, incepeti sa va uitati la un film amuzant si cititi aceste reguli de mentinere a unei inimi sanatoase.

Pentru o inima sanatoasa – Mananca sanatos!

Totul este foarte clar, aici – ceea ce consumi, iti va influenta direct sanatatea.

Daca alimentezi o masina scumpa cu benzina de proasta calitate, aceasta nu va mai functiona corespunzator. Prin urmare, alimenteaza-ti “masina” cu fructe si legume, cereale integrale si grasimi sanatoase, precum ulei de masline, somon, nuci, etc.  

Pentru o inima sanatoasa – Ai grija sa-ti pastrezi greutatea in limitele normale.

Persoanele supraponderale si obeze au un risc crescut de a dezvolta o boala de inima, fiind predispuse la atac de cord, insuficienta cardiaca congestiva, moarte subita din cauze cardiace, angina pectorala, etc.

Pentru a preveni bolile cardiovasculare – Fa miscare!

Persoanele active au un risc mai scazut cu 40% de a dezvolta o boala de inima, decat oamenii care nu fac sport.

Pentru o inima sanatoasa – Verifica-ti tensiunea arteriala!

Hipertensiunea arteriala poate ramane asimptomatica pana la aparitia complicatiilor, fiind cea mai frecventa afectiune cardiovasculara si un important factor de risc cardiovascular.

Hipertensiunea arteriala este o boala destul de usor de controlat, deoarece exista numeroase optiuni terapeutice, dar in acelasi timp poate fi si foarte greu de controlat, pentru ca este necesar sa ne schimbam stilul de viata si sa renuntam la obiceiurile nesanatoase.

Pentru a preveni bolile cardiovasculare – Nu fuma!

Fumatul este principalul factor de risc pentru accidentul vascular cerebral (AVC), care duce frecvent la invaliditate si chiar la deces.

Fumul de tutun are multe efecte nocive asupra organismului uman, inclusiv ingrosarea sangelui (acesta devine mai dens), crescand riscul de formare a cheagurilor de sange si de ingustare a arterelor importante.

Pentru o inima sanatoasa – Verifica-ti colesterolul!

Este recomandat sa-ti verifici nivelul colesterolului in fiecare an.

Pentru a preveni bolile cardiovasculare – Nu consuma alcool!

Pe termen lung, alcoolul consumat in cantitati mari si cu regularitate, poate duce la cresterea ritmului cardiac, la cresterea tensiunii arteriale, la atrofierea muschiului inimii si la aritmie cardiaca. Toate acestea pot spori riscul dezvoltarii unui atac de cord si a unui accident vascular cerebral (AVC).

Pentru o inima sanatoasa – Razi mai mult!

Stiai ca exista o legatura foarte puternica intre emotiile noastre si sanatatea cardiovasculara?

Ostilitatea, furia, anxietatea, depresia si izolarea sociala conduc frecvent catre o boala de inima, in timp ce rasul, fericirea si simtul umorului ofera protectie impotriva acesteia.

Pentru a preveni bolile cardiovasculare – Nu te stresa prea mult!

Multe studii au identificat o asociere intre nivelurile mari de stres si bolile de inima. Prin urmare, persoanele stresate sunt cele mai expuse la aparitia tensiunii arteriale crescute si a diabetului, iar de aici pana la problemele cardiace nu este decat un pas!

Pentru o inima sanatoasa – Relaxeaza-te!

Incearca sa te relaxezi in fiecare zi, facand ceea ce-ti place tie cel mai mult.   

Asteptam cu interes parerea ta despre acest subiect. Scrie un comentariu.

Continutul articolelor este doar informativ si nu poate inlocui sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect si/sau mai multe detalii, va rugam adresati-va medicului specialist.

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

boala de inima

Foto: Pixabay

Citeste si:

fumatul Fumatul. O altfel de abordare

timp Secretele longevitatii. Cine traieste mai mult si de ce?

femeia vanator Nu vrei sa-l pierzi? ~ Nu deveni femeia vanator!~

Sharing is caring!