~ Nava rosie ~

nava rosie
Un barbat a fost rugat sa vopseasca o barca.

Si-a adus vopseaua si pensulele si a inceput sa vopseasca nava cu rosu aprins, asa cum a cerut proprietarul.

In timp ce vopsea, a observat ca barca are o gaura si a reparat-o cu calm.

Cand a terminat, si-a primit banii si a plecat.

A doua zi, proprietarul barcii s-a dus la cel care ii vopsise barca si i-a prezentat un cec, mult mai mare decat plata pentru munca depusa.

Pictorul a fost surprins si i-a spus:

„Mi-ati platit deja pentru pictarea barcii, domnule!”.

“Dar acest lucru nu este pentru vopsea. Acesta este pentru repararea gaurii din barca.”

Vezi si: Poveste cu tâlc -> Tu ce esti: “Ou”, “Morcov” sau “Cafea”?

“Ah! Dar a fost un serviciu atat de mic … cu siguranta nu merita sa-mi platiti o suma atat de mare pentru ceva atat de nesemnificativ”

“Dragul meu prieten, nu intelegi. Lasa-ma sa-ti spun ce s-a intamplat: Cand te-am rugat sa pictezi nava, am uitat sa mentionez gaura.

Cand barca s-a uscat, copiii mei au luat-o si au plecat la pescuit. Ei nu stiau ca exista o gaura. In acel timp, eu nu eram acasa. Cand m-am intors si am observat ca au luat barca, am fost disperata pentru ca mi-am amintit ca barca avea o gaura, si mi-am facut griji pentru ei.

Imaginati-va usurarea si bucuria mea cand i-am vazut intorcandu-se de la pescuit. Asadar, am examinat barca si am constatat ca ati reparat gaura. Vezi, acum, ce ai facut? Mi-ai salvat viata copiilor! Nu am destui bani ca sa platesc pentru mica ta fapta buna.“

Intotdeauna puneti un strop de iubire si atentie in toate lucrurile pe care le faceti, acea mila in plus poate pe care o arati celorlalti poate salva viata cuiva…

Indiferent cine, cand sau cum, continuati sa sustineti, sa sprijiniti, sa stergeti lacrimile, sa ascultati cu atentie si sa reparati cu atentie toate „sparturile” pe care le gasiti in barca vecinului.

Vezi si: Uneori trebuie sa ni se taie craca de sub picioare pentru a ne aminti ca putem zbura

Nimeni nu stie cand cineva are nevoie de noi. Pe parcurs, este posibil sa fi reparat numeroase „gauri pentru barci” pentru diverse persoane fara sa-ti dai seama cate vieti ai salvat.

~ Povestea barcii rosii ~

Sursa: citateimpresionante.ro; Foto Francesco Ungaro – Pexels

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!