~ mini povesti de dragoste ~

Mini-poveste de dragoste

“- Nu e niciodata prea tarziu sa iti intalnesti sufletul pereche! Imi spunea mereu zambind.

– Cine stie ce inseamna „tarziu”? Probabil disperarea te face sa spui asta, dar ce te faci daca il intalnesti tocmai cand viata ta este la apus? Nu o sa ti se para tarziu cand o sa te apuci sa numeri anii care ar fi posibil sa-ti ramana? Si asta daca esti optimist, daca nu, poti sa te gandesti ca vei muri chiar maine, sau chiar in clipa urmatoare. Inima ta va inceta sa bata si atat!

– Dar macar l-am gasit!

– Asa e, dar gasirea lui este cea mai mare fericire sau timpul petrecut alaturi?

Chipul i s-a intunecat, si-a luat restul de bani si sacosa de pe tejghea, mi-a intors spatele si a plecat, fara sa spuna nimic. Parea scufundat in mii de ganduri, cauta raspunsuri si solutii.

Norocul insa l-a lovit, a intalnit-o pe Ana cand avea aproape 60 de ani. Era fericit.

– Am gasit-o! Am gasit-o! Ti-am spus eu, niciodata nu e prea tarziu. Cand o privesc, simt ca am ajuns acasa! Ea e „acasa” pentru mine.

L-am privit cu o usoara invidie dar si cu regret.

– Stiu ce ziceai atunci, nu am uitat. Zi de zi mi-au sunat vorbele tale in minte. Sunt fericit ca am gasit-o. Cat despre timpul petrecut alaturi de ea, am făcut o mica magie, sau o inselaciune, sa-i zicem. De cand am intalnit-o am spus ca vom schimba numele de „zi” cu cel de „saptamana”. „Saptamana” devine „luna” iar „luna” devine „an”. Pana la urma sunt cuvinte, nu ne acuza nimeni daca le schimbam intre ele. Si o sa fie secretul nostru. Asa pacalim timpul. Uite, azi a trecut deja un an. Ma duc sa cumpar un buchet de flori!”

Mini-poveste de iubire

“- Ma tot intreb ce ii tine impreuna de atata timp… I-am privit indepartandu-se si tinandu-se de mana. Un fir subtire de invidie rasari in sufletul meu. – Nu stiu. – Eu cred ca iubirea. Doar iubirea ii poate tine unul langa celalalt atata timp, ii poate lega strans sa nu se mai desfaca. I-ai vazut cum se priveau? Ca doi indragostiti. Oare de cati ani sunt impreuna? – Cine stie, dar eu nu cred ca iubirea e de vina.

Refuz sa cred ca iubirea leaga. Iubirea da libertate deplina. Cel putin iubirea adevarata. – Si atunci ce ii leaga unul de celalalt? – Paradoxal, nu sunt legati unul de celalalt, tocmai aceasta libertate a iubirii ii face sa zboare impreuna. Sunt mai liberi decat vom fi noi vreodata. – Nu inteleg. – Asta nu e de inteles. Priveste, admira si roaga-te sa ti se intample.”

Declaratie de dragoste. Iubirea ca o poveste

„- Este atata primavara in tine incat cred ca daca mi-as lipi urechea de pielea ta, as auzi cum pocnesc mugurii si cum se inalta firele de iarba. Este atata primavara in tine incat cred ca daca te-as mirosi m-as imbata cu parfum de zambile, lalele si narcise. Este atata primavara in tine, incat, daca te-as saruta, buzele tale ar avea gust de nectar.”

“- Inimi nu gasesti aici, le gasesti la oameni. Si nu se cumpara, se ofera. Curaj! Vei gasi o inima.”

Moise D. (Naivul), fragmente “Intre cer si pamant”

Iti dorim o iubire ca in povesti!

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

mini povesti de dragoste

Foto: Pixabay; Sursa: “Intre cer si pamant” – Moise D. (Naivul)

Citeste si:

Caracteristici ale barbatului care iubeste. Tu te simti iubita?

Fericiti pana la adanci batraneti… Poveste sau realitate?

fumatul Fumatul. O altfel de abordare

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!