~ Fericirea are chipul unei ghicitori… ~

fericirea are chipul unei ghicitori - inger pazitor
Aminteste-ti: Fericirea are chipul unei ghicitori…

O poveste foarte frumoasa si instructiva despre modul in care fiecare persoana se poate deschide in fata ta, daca o lasi…

Man a trait in Lumina. Si a avut trei vise: sa aiba un loc de munca bine platit, sa se casatoreasca cu o femeie frumoasa si… sa devina celebru in intreaga lume.

Intr-o zi geroasa de iarna, un om inghetat de frig, pe nume Man, se grabea pentru un interviu la biroul unei companii binecunoscute. Deodata, un barbat in varsta a cazut chiar in fata lui. Man s-a uitat la omul cazut, gandindu-se ca cel mai probabil este beat. Nu dorea sa intarzie la intalnire, si, prin urmare, a hotarat sa nu-l ajute. Interviul nu a avut succes: persoana nu a fost angajata pentru postul dorit.

Odata, acelasi barbat se plimba prin oras intr-o seara de vara. Observand o trupa de artisti de strada, s-a oprit pentru a se bucura de spectacol. Publicul a fost putin, dar piesa a fost distractiva si incitanta. Dupa incheierea actiunii, oamenii au aplaudat iar mai apoi au inceput sa se disperseze. Omul nostru s-a intors si el, dar cineva i-a atins timid umarul. Era personajul principal al piesei, un clovn batran – jucat de catre o doamna. Aceasta a inceput sa-l intrebe daca i-a placut spectacolul si daca este multumit de actori. Dar Man nu a vrut sa continue conversatia si, indepartandu-se dezgustat, a plecat acasa.

Vezi si: 33 Cele mai frumoase citate despre fericire

Intr-o seara ploioasa, Man se grabea sa ajunga acasa de la ziua de nastere a unui prieten. Era foarte obosit si se gandea numai la baia parfumata si la patul cald si confortabil, care il asteptau acasa. Deodata a auzit plansul inabusit al cuiva. Era o femeie care plangea. Statea pe o banca, langa casa lui. Fara umbrela. Remarcandu-l pe eroul nostru, ea s-a intors catre el pentru ajutor. A avut o nenorocire in familie. Si avea nevoie doar de un tovaras sufletesc. Barbatul s-a gandit o clipa la asta, dar baia si patul i-au aparut din nou in fata ochilor si s-a grabit sa intre.

Man a trait o viata nefericita. Si a murit.

Odata ajuns in Rai, si-a intalnit Prietenul, pe Ingerul sau Pazitor. S-au leganat intr-un leagan ceresc si au inceput sa discute.

– Stii, am trait o viata complet nenorocita si fara valoare. Am avut trei vise, dar nimic nu s-a implinit. Imi pare atat de rau…

– Hmm… Prietenul meu, am facut totul pentru ca visele tale sa devina realitate, dar pentru asta am avut nevoie de trei lucruri, de la tine: de mana ta, de ochii tai si de inima ta.

– Doamne, si ce s-a intamplat?

– Iti amintesti de omul cazut pe un drum alunecos de iarna? Am sa-ti arat aceasta imagine… Omul acela era CEO-ul companiei in care ai vrut sa intri. Te-ar fi asteptat o cariera ametitoare. Tot ceea ce ti s-a cerut a fost… mana ta.

– iti amintesti de batranul clovn care dupa spectacolul de strada te-a suparat cu intrebari? Acela a fost de fapt o frumoasa si tanara actrita care s-a indragostit de tine la prima vedere. Va astepta un viitor fericit, copii si o dragoste nesfarsita. Tot ceea ce ti s-a cerut au fost ochii tai.

 – Iti amintesti de femeia care plangea langa intrarea ta? Era o seara ploioasa si era imbibata de lacrimi… Era o scriitoare celebra. Trecea printr-o criza de familie si chiar avea nevoie de sprijin emotional. Daca ai ajuta-o sa se linisteasca in apartamentul tau si sa-si incalzeasca Sufletul gratie cuvintelor tale intelepte de consolare, ea ar fi scris o carte in care ar fi povestit despre acest incident. Cartea ar fi devenit faimoasa in toata lumea, iar tu ai fi devenit celebru, deoarece pe pagina principala autorul ar fi indicat numele celui care a devenit muza acestei opere. Si tot ce ti s-a cerut atunci a fost inima ta. Ai fost neglijent, prietene.

Man a oftat…

Si-au continuat plimbarea de-a lungul cararii lunare, vorbind in liniste si cu seninatate…

Ce iti ofera aceasta lume acum?

Vezi si: De ce Universul nu ti-a indeplinit inca visele?

Aminteste-ti: Fericirea are chipul unei ghicitori…

Source: Cluber.com.ua; photo: Pixabay

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

~ Fericirea are chipul unei ghicitori… ~

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!