~ Cum poti sa treci mai usor peste o despartire? ~

cum poti sa treci mai usor peste o despartire

Cum poti sa supravietuiesti unei despartiri si sa treci cat mai usor peste aceasta etapa? Multi oameni spun ca trebuie doar sa te relaxezi si sa astepti putin. Au dreptate, dar partial. La urma urmei, in timpul  acestei perioade de dupa relatie, orice persoana incearca adesea sa se intoarca in trecut pentru a se gandi iar si iar la ceea ce s-a intamplat.

Deci, cum poti sa treci mai usor peste o despartire?

1. Elibereaza-te de trecut

Daca ti-ai pierde lucrul preferat, cat de mult te-ai supara? Te-ai necaji destul de tare, tot gandindu-te la asta, dar mai apoi ai decide sa-l inlocuiesti cu un altul nou sau pur si simplu sa uiti ca l-ai avut vreodata. Atunci de ce nu procedezi la fel si cu relatiile de dragoste din trecut? Da, ai iubit, ti-ai facut planuri cu persoana respectiva. Dar viata s-a schimbat, partenerul a plecat sau l-ai parasit tu. Acum ai un spatiu gol in care poti sa construiesti o alta relatie. Numai tu poti decide cum vei proceda de acum inainte: vei sta trist si abatut, contempland un spatiu gol sau vei construi o noua relatie cu o alta persoana?

Vezi si: Semnale de alarma in relatia de cuplu. Nu le ignora!

2. Nu tine emotiile si sentimentele in tine

Permite-ti sa vorbesti despre trecut, sa suferi si chiar sa plangi, daca doresti. Cel mai important, permite-ti sa vorbesti despre fostul (fosta), daca tot il/o iubesti. Chiar daca ai sentimente, nu inseamna ca trebuie sa alergi si sa-ti intorci fostul partener din drum. Daca stii clar ca relatia nu mai poate fi reinnodata, dar totusi iubesti, constientizeaza toate acestea, dar incearca sa mergi mai departe. Da, ai iubit si poate inca mai iubesti, dar nu mai poti fi cu fostul partener. Nu te limita si nu incerca sa evadezi din propriile tale sentimente. Invata sa traiesti cu ele si, poate, in curand vei putea oferi aceste sentimente unei alte persoane.

3. Cum poti sa treci mai usor peste o despartire? Iubeste-te pe tine insuti

Aminteste-ti tot timpul, ca te ai pe tine. Iubeste-te si sustine-te! Sa nu simti niciodata ca ai pierdut sau ca ai esuat, din cauza unei despartiri. Aceasta este o conceptie gresita. Ai avut o relatie, dar s-a terminat. Si cel mai important, ai acumulat o experienta de nepretuit si ai invatat extrem de multe. Prin urmare, apreciaza ce s-a intamplat inainte, dar pretuieste ce esti acum. Incearca sa-ti faci mici bucurii… Cumpara-ti ceva, de multe ori chiar si achizitionarea unei lenjerii dintr-un magazin online poate functiona miraculos.

Vezi si: Cea mai trista singuratate este singuratatea in doi

4. Da-ti timp

In mod firesc, timpul ajuta foarte mult daca iti permiti sa nu-ti mai faci griji pentru cele intamplate si ai  chef de un viitor luminos. Lasa-te doar sa te obisnuiesti cu noul stat. Esti liber…

5. Pregateste-te pentru un viitor frumos

Acum ai sansa de a transpune in realitate ceea ce iti doresti cu adevarat de la o relatie. Acest lucru se va intampla cu un partener nou. Prin urmare, trebuie doar sa fii pregatit, pentru ca in curand te vei indragosti din nou…

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Source: cluber.com.ua, Photo by amirali beigi from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!