~ dupa despartire ~ solutii ~

despartire

(…) “Ani din viata mea, de asteptare, de iluzii, de sperante… S-au dus! Asa, dintr-o data! Brusc… Intr-o singura clipa! Cat ai bate din palme doar. Am pierdut, e clar! Totul.

(…) E numai vina mea! Eu am gresit, mereu. Ce-as putea face acum? Nu mai pot schimba nimic. Eu… Am pierdut, totul! Ce mi-a ramas?” (Proxima – Cornelia Georgescu)

Uneori investim toate sentimentele de care suntem capabili, in oameni care se dovedesc ulterior a fi complet nepotriviti pentru noi.

Construim o viata in jurul iubirii cuiva, sau credem ca am gasit fericirea intr-un anumit loc, pentru a fi ulterior treziti din visare, de cruda realitate. Simtim atunci o dezamagire totala in privinta a orice. Nu mai suntem capabili sa vedem binele din viata noastra si de multe ori suntem cuprinsi de stari de anxietate si depresie.

Cum poti sa te remontezi dupa o despartire, atunci cand simti ca nu mai poti? Ai mai jos 4 repere:

Fii recunoscator pentru ceea ce NU mai este in viata ta

Fii recunoascator pentru toate lucrurile care nu si-au mai gasit locul langa tine. Poti simti durere, amaraciune si singuratate, dar daca o situatie iti provoaca tristete, atunci nu mai are ce sa caute in viata ta.  

Fii recunoscator ca nu ai pierdut mai multi ani din viata cu cineva nepotrivit pentru tine.

Fii recunoascator pentru faptul ca esti in sfarsit liber sa-ti gasesti fericirea si ca ai scapat de toata mizeria si disperarea in care ai fost blocat.

Lucrurile sunt inlaturate din viata ta pentru ca nu sunt menite sa fie acolo. Nu incerca sa schimbi asta si nu fa gresala sa primesti inapoi oameni care s-au indepartat odata, de tine.

Viata nu este ceva ce ti se intampla pur si simplu

Viata nu este ceva ce ti se intampla pur si simplu iar tu nu esti doar un spectator care priveste neajutorat cum se naruie totul in jurul lui. Viata este incununarea tuturor alegerilor tale. Viata ta este decisa de tine. Nu lasa pe nimeni altcineva sa preia controlul asupra ei. Tu alegi cum treci peste o anumita situatie. De tine depinde daca vrei trece usor sau daca te vei chinui amarnic. Remonteaza-te!

Nu uita! Fericirea este intotdeauna o alegere.

Nu te mai acuza, fii bland cu tine

Probabil dupa o despartire, sa fii tentat sa te acuzi nejustificat si sa te gandesti incontinuu la ce nu ai facut bine sau la ce puteai sa faci mai mult. Ai fi putut sa fii mai distractiv, mai interesant, mai frumos, mai slab, mai…?

Foarte posibil insa, problema sa nu fie la tine, chiar daca tu vezi lucrurile astfel. Este foarte probabil sa nu fii tu de vina si singura ta culpa sa fie ca ai ales, din gresala, persoana complet nepotrivita.

Traieste in prezent

A te gandi la trecut poate fi extrem de dureros iar faptul ca te gandesti si te chinui, nu poate schimba ce a fost. Te gandesti degeaba! Nu mai poti face nimic pentru a schimba trecutul. Prezentul este singurul timp pe care il putem afecta.

Fa pace cu trecutul, accepta-l ca parte a vietii tale dar incearca sa traiesti in prezent. Invata sa te bucuri de fiecare clipa.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Foto: Pixabay

Citeste si:

greseli grave in relatia de cuplu Cele mai frecvente greseli in relatia de cuplu. Tu stii care sunt?

fericire Fericirea se simte, se traieste si se… invata!

Fericiti pana la adanci batraneti… Poveste sau realitate?

prima zi de scoala Fotografii amuzante inainte de/dupa prima zi de scoala

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!