~ 7 Rani emotionale care lasa urme adanci ~

rani emotionale
Rani emotionale

Mintea rationala interpreteaza toate experientele senzoriale, inclusiv emotiile. Ea emite judecati despre experientele emotionale bazate pe perceptia durerii sau a placerii, hotarand daca este bine sau rau.

Aceste judecati te ajuta sa formezi reguli si credinte despre cum sa fii in siguranta si cum sa raspunzi lumii. “Nu face asta. Nu este sigur.” Deoarece judecatile sunt derivate din experienta ta personala, care actioneaza in calitate de proba, tu crezi ca sunt adevarate. Aceste adevaruri personale creeaza reguli care iti guverneaza comportamentul, alegerile si deciziile.

Credintele negative se formeaza atunci cand ai sentimente dureroase sau experiente negative. Acestea sunt foarte puternice deoarece ele provin din motivatia ta pentru supravietuire – dorinta ta fundamentala de a evita durerea si a fi in siguranta.

Exista 7 rani emotionale care lasa adanci si dureroase urme in constiinta si te tin blocat in comportamente negative sau chiar iti afecteaza sanatatea: abandonul, tradarea, vinovatia, umilirea/rusinea, nedreptatea, respingerea si frica.

Experientele negative dureroase au cel mai mare impact. Cand experimentezi asemenea rani emotionale, mintea dezvolta pattern-uri comportamentale pentru evitarea experimentarii unor dureri similare. Astfel viata devine plina de limitari personale si dezechilibre: nu pot avea incredere, nu pot ierta, nu vreau sa risc, trebuie sa devin perfect pentru a fi iubit, etc.

O parte din cele mai comune pattern-uri emotionale si declansatorii lor emotionali sunt:
  • – Nu risti pentru ca s-ar putea sa nu ai succes (umilire)
  • – Nevoia de perfectiune sau de a fi perfect (respingere)
  • – Stima de sine scazuta (respingere, umilire, abandon, tradare)
  • – Probleme cu banii (respingere – daca sunt bogat sau am succes, oamenii nu or sa ma mai placa, frica – risc, nu voi fi capabil sa controlez responsabilitatea si activitatea adiacenta pentru a avea success, vina – nu-i meriti)
  • – Probleme in relatii (abandon, respingere, nedreptate, tradare, umilire).

Si totusi, starea ta naturala este fericirea si bucuria! Asta e ceea ce simti cand esti echilibrat si in armonie cu viata. Cum ai ajuns atat de departe de la cine esti cu adevarat? Cum gasesti drumul inapoi la starea ta naturala de fericire si serenitate?

Emotiile innabusite pot fie liberate prin intermediul picioarelor. Descalta-te si mergi prin iarba, nisip sau cufunda-ti picioarele in apa sarata sau fa-ti un tratament reflexogen.

Zambeste, chiar daca nu simti sa o faci. Actul de a zambi iti modifica chimia corpului. Dintr-o data te vei simti mai fericit. Rasul, este de asemenea o minunata cale de eliberare a emotiilor. Rasul elibereaza endorfine ceea ce te simti fericit si relaxat.

Meditatia este un instrument ideal in atingerea serenitatii si a echilibrului intre emisfera stanga si cea dreapta ale creierului. Meditatia incetineste undele creierului catre o stare alfa de 7.8-11Hz. Aceasta este o poarta catre intelepciune si inspiratie, cu mult peste gandirea analitica.

Vezi si: 5 Tehnici de meditatie pentru incepatori

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Source: enlightenedfeelings.com; Photo by Grae Dickason from Pixabay

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!