~ Nu lasa viata sa treaca pe langa tine ~

nu lasa viata sa treaca

„Uneori mi se pare ca imi aud capul aplecandu-se sub greutatea tuturor acelor vieti pe care nu le-am trait” – Jonathan Safran Foer

Viata ma speria. Viitorul ma ingrozea. Prezentul meu era o rutina…

Stiam deja dinainte cum ar trebui sa se intample totul in viitor si m-am enervat teribil ca nu pot ajunge acolo imediat. Pana la urma, am vizualizat deja totul si „am visat”. De ce ar trebui sa ne multumim cu ziua de astazi? Ce este mai interesant urmeaza sa vina… De unde aceasta rutina?

Mi-am facut planuri pentru viitor si eram dornic sa ajung sa le indeplinesc pe toate. La urma urmei, cel mai important si mai frumos lucru trebuia sa se intample acolo. Atunci, si nu in viata de zi cu zi balana si  plictisitoare, care ma nemultumea teribil si aproape ca m-a ucis pe dinauntru.

Vezi si: Avem timp – Octavian Paler

O vreme, am incetat sa mai traiesc. Am uitat cum este sa te bucuri de lucrurile marunte. De soare, de o cana de cafea dimineata, de cantecul pasarelelor, de un peisaj paradisiac…

Am incetat sa mai am grija de mine si sa ma mai rasfat, pentru ca gandurile mele erau mereu ocupate doar de un singur lucru – cum sa ajung „acolo, departe, unde visele se indeplinesc…”. Abia asteptam sa treaca toate acele zile „lipsite de importanta” si sa inceapa lucrurile cu adevarat importante.

Ce s-a intamplat mai apoi? Am inceput sa traiesc cu frica. Imi era teama ca orice pas in lateral, m-ar fi  putut abate de la indeplinirea visului meu – din viitor. Aveam un singur gand in minte: „Rezista pana cand ajungi acolo, la visul tau… Atunci vei fi cu adevarat fericit si implinit.”

La urma urmei, principalul meu scop era realizarea viitoare a viselor mele. Orice altceva era doar „peisaj” inutil. Acel stil de viata mi-a adus un stres teribil.

Dar dintr-o data mi-am dat seama ca, cu toate acele programari ale dorintelor am scapat din vedere cel mai important lucru – fericirea mea. “O, nu! Eu nu vreau sa traiesc astfel!” Eu vreau, de fapt, sa traiesc fara sa regret nici macar un singur minut, nici macar o singura zi… Vreau sa privesc calm si increzator spre viitor, nu cu teama! Vreau sa nu mai las viata sa treaca fara sa o traiesc…

Vezi si: Traieste fara frica!

Stiu ca nu sunt singurul care se teme de necunoscut si de viitor. Oricine ar vrea sa poata sa prevada totul si sa planifice dinainte. Dar, mai cred ca este mult mai rau sa uitam de prezent, foarte ocupati doar cu planificarea viitorului.

Si am ajuns la concluzia ca, de acum inainte, cel mai bun prieten al meu va fi acceptarea cu seninatate a tuturor lucrurilor, indiferent de ceea ce se intampla. Am renuntat la incrancenare…

Am decis sa nu ma mai gandesc cu teama la viitor si sa incep sa traiesc cu ceea ce exista deja. Trebuie sa ma opresc din ingrijorarea pemanenta. Trebuie sa recunosc ca nu totul va merge intotdeauna asa cum imi doresc. Si sa accept asta.

Inceteaza sa-ti mai traiesti viata ca pe o cursa. Nu este obligatoriu sa-ti cumperi o casa pana la 27 de ani. Nu trebuie sa-ti cumperi o masina inainte de a implini 30 de ani. Nu trebuie sa te casatoresti doar pentru ca toti ceilalti prieteni sunt casatoriti de multa vreme. Nu trebuie sa faci un copil doar pentru ca toti ceilalti au unul. NU trebuie nimic.

Vezi si: “Mai tarziu” poate insemna “niciodata”. Traieste acum!

Nu te grabi. Ai incredere in viata si nu te grabi. Pana la urma, tot ceea ce conteaza cu adevarat va fi al tau si tot ce este important pentru tine se va realiza. Ai incredere in viata.

Viitorul la care aspiri atat de mult va fi mult mai bun daca incepi sa traiesti o viata fericita chiar de acum.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

~ Nu lasa viata sa treaca pe langa tine ~ Foto pexels.com, Sursa: cluber.com.ua

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!