bomboana

Indiferent ca sunt caramale, praline sau acadele, bomboanele sunt cele mai cautate dulciuri din lume. Dar v-ati gandit vreodata ca exista cofetari care le-au ridicat la nivel de arta?

Iata care sunt unele dintre cele mai scumpe bomboane din lume:

Premii pentru cele mai bune bomboane

Intrucat an de an, Academia de Ciocolata din Londra ofera premii pentru cele mai bune bomboane din lume, in 2018, la categoria Bon Bon, castigatorul aurului a fost un atelier de ciocolata artizanala din Carolina de Nord (SUA), care s-a remarcat cu incredibilele caramele Maracaibo & Cranberry. Minunatele bomboane sunt lucrate manual, iar o cutie cu doar doua bomboane costa 6$, iar una cu 25 de bomboane 50 $.

250 dolari o trufa

Cine are portofelul plin si-a putut achizitona si cea mai extravaganta bomboana. Este vorba de o trufa franceza Périgord, una dintre cele mai scumpe trufe negre, invelita in ciocolata neagra si pudrata cu cacao, al carei pret se ridica la valoarea de 250 dolari/bucata. Mai mult decat atat produsul are valabilitate doar 7 zile!

La randul lor, ciocolatierii DeLafée au dat nastere unei acadele in forma de inima, cu aroma de capsuni si presarata cu fulgi de aur, de mare valoare: 89 $ bucata.

7728 Euro costa cea mai scumpa bomboana din lume.

Aceasta este creatia maestrului cofetar portughez Daniel Marcelino Gomes si este vorba de o pralina cu fire de aur din 24 de carate, care costa 7.728 de euro si este considerata cea mai scumpa bomboana din lume. Bomboana pentru care cofetarul a lucrat 3 saptamani, mai contine pe langa aur si sofran, trufa alba, ulei de trufa alba si vanilie de Madagascar.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

foto: pixabay, sursa: citateimpresionante.ro

bomboana

Citeste si:

Tu stii ce este sindromul “broastei fierte?”

animale neobisnuite 10 Animale care te vor surprinde prin dimensiunile lor neobisnuite

lectii de viata Ashton Kutcher: 42 Lectii de viata pe care le-am invatat in 42 de ani

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!