~ Cum sa economisesti bani? ~

sa economisesti bani

Traim in lumea in care reclamele ne acapareaza. Nu mai stim ce sa mai cumparam si parca toate ne fac cu ochiul, iar la final de luna ne dam seama ca nu am reusit sa punem niciun ban deoparte, ba mai mult, nici nu prea mai avem ceva prin portofel.

De aceea iti recomand sa urmezi acesti pasi simpli, pentru a avea intotdeauna o rezerva de bani!

Fa o lista a cheltuielilor lunare

Fa o lista a tuturor bunurilor pe care cheltuiesti bani – asta inseamna orice sticla de suc, revista sau prajitura pe care o cumperi. De indata ce ai aceste date, organizeaza sumele pe categorii, cum ar fi „produse alimentare”, „benzina” si „taxe lunare”.

Fa-ti un buget lunar

Dupa ce ai facut lista cheltuielilor lunare, poti include produsele intr-un buget lunar rezonabil. Cu ajutorul sau trebuie sa compari venitul tau, cu cheltuielile ce revin fiecarei luni, in asa fel incat sa iti poti planifica platile si sa limitezi cheltuirea banilor.

Alege un obiectiv pentru care sa pui bani deoparte

Incearca sa iti fixezi, pentru inceput, scopuri atractive, cum ar fi o vacanta pe care nu ti-ai putea-o permite fara bani pusi deoparte. Indeplinirea va fi mult mai usoara, atunci cand faci primii pasi in aceasta directie.

Fa-ti un obicei din a economisi

Daca ai reusit sa economisesti bani pentru vacanta, nu trebuie sa te opresti aici. Nu esti scutit nici luna viitoare de acest proces, deoarece el trebuie sa devina o obisnuinta.

Urmareste-ti progresul

Expertii in domeniul financiari ne sfatuiesc sa pastram 20% din totalul venitului nostru. Chiar daca nu poti atinge acest procent, deoarece veniturile sunt prea mici, nu trebuie sa renunti la punerea deoparte a banilor. Ca in multe alte situatii, eficienta metodei aplicate creste odata cu experienta.

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

sa economisesti baji

~ Cum sa economisesti bani? ~ foto pexels.com, sursa: citateimpresionante.ro

Citeste si:

5 Lucruri importante pe care oricine ar trebui sa le invete pana la varsta de 40 de ani

Ce ne spune stiinta despre relatiile fericite si de lunga durata

Aleg sa fiu inconjurata doar de oamenii cu care ma potrivesc

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!