Doresc sa impartasesc cu tine, experienta mea in ceea ce priveste operatia de rinoplastie. Poate vei gasi, aici, ceva ce ti se va parea util. Fac aceasta postare deoarece inainte sa ma operez, am cautat pe Internet foarte mult timp, informatii, astfel incat sa stiu exact la ce sa ma astept; bineinteles ca, informatiile cele mai utile le vei primi de la medical tau, insa, este important sa stii cat mai mult si sa fii pregatita cat mai bine pentru ceea ce urmeaza sa ti se intample.

         Tin sa precizez din start ca “ nas perfect” nu exista! Dar ca o imbunatatire considerabila, da! Si, la o adica, ce inseamna “perfect” in general?! Ce tie ti se poate parea perfect, dupa standardele tale, mie poate sa nu mi se para astfel si viceversa. Tocmai de aceea subliniez acest aspect, pentru a nu cadea in capcana nemultumirii. Trebuie sa te vezi, ulterior, cu ochii plini de bucurie, nu cu ochi …critic! Fii blanda cu tine si incearca sa nu-ti cauti defecte, acolo unde ele nu sunt evidente, pentru a nu ajunge de la o operatie, la 10 si tot nemultumita sa fii!

4 Calitati ale femeilor, irezistibile pentru barbati

       O operatie estetica trebuie facuta atunci cand exista o nemultumire reala in legatura cu un anumit aspect, nemultumire care poate duce la pierderea increderii in sine si la complexe multiple. O operatie nu este un moft, ea trebuie asumata, dar este extrem de utila atunci cand persoana in cauza sufera din pricina vreunui complex fizic, deoarece acesta poate sa atraga, dupa el, un complex psihic. Atunci, aceasta dorinta de mai frumos devine o necesitate.

       Am apreciat intotdeauna femeile frumoase, puternice si independente; femeile care stiu ce vor, cer sau iau, pur si simplu, ceea ce isi doresc. Care iau de la viata… totul! Nu este superficial sa vrei mai mult si de la corpul tau asa cum este necesar sa vrei intotdeauna mai mult de la tine!

Vezi in fimlulet, alta experienta, a Alinei Ceusan

      Acestea fiind spuse, incep prin a sublinia faptul ca nasucul meu nu a reprezentat neaparat un complex major pentru mine; totusi, nu eram foarte multumita de forma lui si aveam mari probleme cu respiratia. Mi-am dorit tot timpul sa am un nasuc un pic “in vant” si dragalas. Acum, am un astfel de nasuc! Acum, respir bine! Dar a fost nevoie de o operatie de rinoplastie…

      A durat mult timp sa-mi fac curaj; ani de zile. Acum, privind in urma, singurul meu regret, dupa cum mi-a spus si medicul, este ca nu am facut-o mai devreme. Manata de dorinta de a avea nasucul dragalas de care aminteam mai sus si de enervantele probleme in ceea ce priveste respiratia, m-am hotarat!

     Totul a inceput intr-o zi de superba de primavara,  intr-o zi de 8 martie ( 2019) cand mi-am facut un “ cadou” de Ziua Femeii, o consultatie la Clinica unde, ulterior, m-am si operat.

    Am plecat spre casa fericita, incurajata si plina de emotii; aveam programarea facuta! Primul pas fusese, in sfarsit, facut! Urma sa fiu operata estetic si functional, sa ma exprim astfel, deoarece am aflat ca respiratia mea deficitara se datoreaza unei probleme medicale: Hipertrofie de cornete nazale mijlocii si inferioare, bilateral.

     Am plecat de acolo nerabdatoare… Numaratoarea inversa a inceput!

     In mai m-am operat; am asteptat ziua plina de emotii, am incercat sa nu ma… gandesc, insa nu prea a fost posibil; era tot timpul in mintea mea, aceasta idee, ca ma operez; era prima operatie si nu stiam la ce sa ma astept; traiam un amalgam de sentimente: nerbdare, entuziazm, teama, frica de necunoscut, dorinta de a ma vedea… dupa! Imi era teama de anestezie, nu stiam ce inseamna sa fii anesteiat, cum adormi, oare adorm?! da, mi-a trecut prin minte si acest aspect. Totusi, nu mi-a fost foarte teama, am incercat sa o tin in frau, sa alung gandurile negre atunci cand acestea incercau sa puna stapanire pe mine si sa incerc sa gandesc….pozitiv! Este normal sa simtim si frica in momente de genul acesta, insa putem sa controlam sentimentele negative!

Ai grija de tine! Detoxifierea corpului si a mintii

        In perioada premergatoare operatiei, cam cu 2 saptamani inainte, am avut interzis sa iau aspirina. (Intreaba medicul ce medicamente ai voie/nu ai voie sa iei inainte de operatie). Cu cateva zile inainte trebuie facute niste analize specifice; din nou, medicul te informeaza in detaliu asupra acestor aspecte; si tot inainte, semnezi destul de multe acte. Prin acestea, iti dai acordul asupra a tot ceea ce urmeaza sa se intample, si devii constient ca orice interventie asupra corpului tau implica un risc, risc pe care trebuie sa ti-l asumi. In noaptea dinaintea operatiei nu am avut voie sa mananc nimic si nici sa beau apa, dupa ora 00.

La ora 8.30 dimineata, cu rucsacelul in spate si cu o geanta in mana m-am prezentat la Clinica! Culmea, fara mari emotii! Am intrat in operatie in jur de ora 11, am inteles ca operatia a durat in jur de 2h; si da, am adormit, de la anestezie! am dormit….bustean, chiar! 🙂 Am adormit in timp ce-i povesteam anestezistului despre… jobul meu! Interesanta discutie de purtat pe masa de operatie, nu-i asa?! M-am trezit, auzind o voce care-mi spunea: “Ai un nasuc superb! Ai un nasuc superb!” Am fost fericita! Ma simteam perfect, dar un pic somoroasa; am stat asa destul de mult timp, adormita; nu-mi venea sa cred ca a trecut! Gata, am scapat! A fost mai usor decat imi imaginam! Si da, am adormit, n-am simtit nimic iar acum m-am trezit, ma simt perfect, am nasucul mult dorit si la fel de important, voi putea respira bine, de acum inainte! Toate astea imi treceau prin minte, atunci.

       M-au dus in salon, la cateva minute din momentul in care m-am trezit. Ma simteam super, chiar nu-mi venea sa cred, cat de bine! Nu ma durea nimic. Aveam nasucul bandajat si cate o mesa in fiecare nara; Acesta pot sa spun ca a fost marele disconfort; faptul ca nu puteam sa respir pe nas, doar pe gura; este destul de neplacut, incercati sa va tineti cu o mana de nas, de ambele nari si sa respirati doar pe gura… inconfortabil, nu? Ei bine, eu am facut asta toata ziua operatiei si toata noaptea, de dupa… A doua zi mi-au scos mesele si spre norocul meu, am putut sa respir pe o nara, un pic, dar suficient. Sunt persoane, care, dupa operatie, nu pot sa respire deloc pe nas, chiar si o saptamana; este neplacut. Totusi, nu este dureros… M-am gandit ca nu o sa mor din asta, asa ca, am incercat sa trec peste! Oricum, nu a fost ca si cum as fi avut de ales. Cand mi-au scos mesele am avut un pic emotii deoarece am auzit ca este foarte dureros! Unii zic ca este… cel mai dureros! Am o prietena care s-a operat de deviatie de sept (la alt medic) si mi-a spus ca a simtit ca i le “trage din creier.” A avut si hemoragie, ulterior; eu, insa, am fost norocoasa! Consider, insa, ca nu este vorba, totusi, numai de noroc! Este vorba si despre a fi informat in legatura cu alegerea medicului potrivit, in care sa ai incredere! Este vorba si despre limita ta de suportabilitate, in ceea ce priveste durerea si disconfortul. Deci, dupa cum mentionam anterior, pe mine nu m-a durut, doar m-a piscat un pic; total suportabil; cand a scos mesele, le-a rasucit un pic inainte de a le trage afara, pentru a se dezlipi mai usor, pe o suprafata mai mica.

       A doua zi de la operatie, m-am externat; eram pansata, vanata si umflata; va dati seama cum am fost privita de acei cativa trecatori pe care i-am intalnit, de la masina pana acasa.

         A trebuit sa continui tratamentul cu antibiotic, inca o saptamana, sa folosesc spray nazal cu apa de mare, vitamina A, uleioasa, cate 4, 5 picaturi la aproximativ 6 h si sa fac inhalatii ( musetel/menta) pentru inmuierea crustelor, in fiecare seara. La nevoie, mi-au spus ca pot sa iau nurofen, pentru durere; insa, pe mine, aceasta operatie, nu m-a durut! Nici imediat dupa, nici ulterior! Nu m-a durut! Am auzit ca unele fete au suferit foarte mult din cauza durerii, altele deloc… cum spuneam, fiecare organism este diferit; deasemenea, conteaza mult si pe ce mana te lasi… pe a carui doctor! In toata aceasta perioada, am stat foarte cumintica, am facut tot ce mi s-a spus, am incercat sa ma odihnesc cat mai mult si sa ma hranesc cat mai sanatos.

        Dupa 7 zile, mi-au scos conformatorul; atunci mi-am vazut pentru prima data…noul nasuc, fara pansament! Mi-a placut din start! Wow, ce schimare! Si desi eram toata vanata si umflata, in special in zona ochilor, se vedea clar schimbarea in… bine! Vanataile au trecut de tot in aproximativ 3 saptamani;  nasucul, insa isi revine mai greu; capata cat de cat forma finala in aproximativ un an. Nu trebuie, insa, sa va descurajeze acest aspect; o imbunatatire considerabila apare imediat dupa operatie. Trebuie, insa, sa aveti rabdare pentru a vedea varianta lui finala si sa aveti grija de el; grija mare sa nu-l loviti!

3 Masti naturale pentru zona sensibila din jurul ochilor

         Dupa o saptamana, spuneam, mi-au dat jos conformatorul;  am continuat sa fac tratamentul descris mai sus, mai putin partea cu antibioticul. Tot atunci mi-au curatat si nasucul, de crustele formate in acele zile; tin sa precizez ca timp de o luna nu ai voie sa-ti sufli nasul, nici sa-l cureti; partea aceasta este destul de neplacuta si incomfortabila, dar asta e, trece! Este de preferat, deasemenea, sa nu racesti, in aceasta perioada! Nu pot sa-mi inchipui cat este de incomod sa-ti curga nasul de la raceala si sa nu poti sa-l sufli. Dupa controlul de 1 luna, ai voie sa-ti sufli nasucul si sa–l cureti, usor; repet, discuta cu medicul tau, in detaliu, ce ai si ce nu ai voie sa faci.

Tin sa specific, faptul, ca este nevoie de o perioada de recuperare si de repaus, de minim doua saptamani, dupa operatie. Eu am stat acasa 30 de zile, inainte sa ma intorc la serviciu.

         Au trecut aproximativ 5 luni de la operatie si ma simt extraordinar! Nasucul este foarte dragalas, inca este in perioada de recuperare si respir din ce in ce mai bine!

       Pot sa recomand aceasta operatie, dar nu ca pe un soi de moft; va rog sa fiti constienti de riscuri si de eventualele complicatii, care pot aparea in timpul si dupa operatie.

Urmeaza controlul de 6 luni, apoi cel de 1 an.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri, va rog sa-mi trimiteti un mail sau sa scrieti un Comentariu si voi incerca sa va raspund in cel mai scurt timp posibil.

 Revin cu update, daca este cazul.

Fii frumoasa! Fii TU!

!! Continutul articolelor este doar informativ si nu poate inlocui sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect si/sau mai multe detalii, va rugam adresati-va medicului specialist.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Acest articol este protejat de Legea drepturilor de autor.

Foto: Pixabay

Citeste si:

Rina. Dieta sau stil de viata?

Mi-a spus odata cineva: “Sunt prea batran, viata mea oricum a trecut…”

Fugi cat poti de tare de oamenii vesnic nemultumiti!

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!