zona din jurul ochilor

Photo by Shiny Diamond from Pexels

Zona din jurul ochilor are nevoie de o atentie sporita deoarece pielea este extrem de sensibila si de subtire.

Cu cat inaintam in varsta, corpul nostru produce tot mai putin colagen si elastina, iar daca la cauzele naturale care duc la imbatranirea tenului adaugam si alti factori precum, alimentatia nesanatoasa, fumatul, alcoolul, un stil de viata dezorganizat, etc., riscurile ca semnele imbatranirii sa isi faca aparitia inca inainte de vreme cresc considerabil.

Multe produse din comert recomandate pentru ingrijirea acestei zone sunt destul de costisitoare si nu neaparat foarte sanatoase.

Iti propunem in cele ce urmeaza o varianta mai ieftina de ingrijire a zonei sensibile din jurul ochilor, mai usor de preparat si cel mai important – mai sanatoasa!

3 Masti naturale pentru zona sensibila din jurul ochilor:

1. Masca pentru ochi cu banane

Piseaza ½ banana si aplica-o in jurul ochilor. Dupa 10-15 minute clateste cu apa rece. Pielea va ramane hidratata iar pungile de sub ochi vor fi mult diminuante.

Mici trucuri pentru o piele fina ca matasea

2. Masca pentru ochi cu ulei de argan si avocado

Amesteca bine o lingura de ulei de argan extravirgin cu o jumatate de avocado copt. Aplica amestecul in zona din jurul ochilor si lasa-l sa actioneze 10-15 minute. La final, sterge finut amestecul cu o discheta demachianta, apoi clateste cu apa rece.

3. Masca pentru zona din jurul ochilor cu cartofi

Pentru a pregati aceasta masca extrem de eficienta, ai nevoie de 2 linguri de cartof crud, ras fin si de 2 bucati de tifon.

Pune pe fiecare bucata de tifon cate o lingura de cartof, apoi aplica-le pe pleoape si pe zona ochilor.

 Tifonul pe care il folosesti trebuie sa fie suficient de subtire astfel incat sa permita trecerea sucului din cartofi in piele fara sa afecteze ochii.

Lasa masca sa actioneze 10-15 minute, apoi clateste fata cu apa calduta.

!! Iti recomandam sa consulti un medic inainte de a adauga in regimul tau de sanatate remedii naturale. Continutul articolelor este doar informativ si nu poate inlocui sfatul medicului. Informatiile despre terapiile complementare sau remediile naturale, nu exclud si nu inlocuiesc in niciun caz tratamentele medicale.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Citeste si:

Tratament natural pentru cearcane

Uleiul de argan – Aur pentru piele si par |Video

Masti naturale pentru tenul uscat – 3 idei eficiente

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!