visul

La marginea Universului exista un mic magazin de dorinte, pe usile caruia este inscriptionat: „Daca visul tau nu s-a implinit inca, inseamna ca nu l-ai platit”.

Exista un mic magazin la marginea Universului. Semnul sau a fost suflat de un uragan in urma cu foarte mult timp. Cu toate acestea, proprietarul nu l-a inlocuit cu altul nou, deoarece oamenii stiu perfect ca acolo este magazinul unde ei isi pot indeplini toate dorintele.

Exista absolut totul aici: bani, iahturi uriase, penthouse-uri, o casnicie fericita, copii, pozitii de conducere in corporatii uriase, un corp subtire, putere, victorii in competitii, masini de lux, succes si multe altele.

Dar acolo nu veti gasi moarte si viata, deoarece astfel de bunuri specifice sunt vandute la sediul central situat in alta parte.

Vizitatorii sunt anuntati ca indeplinirea dorintelor lor vine cu un pret. Dar, in ciuda faptului ca au vise de indeplinit, unii oameni nu se opresc niciodata la magazin deoarece ei isi doresc sa le realizeze fara sa depuna vreun efort.

Gama de preturi de aici este pur si simplu incredibila. Prin urmare, de dragul unui loc de munca bun, este posibil sa trebuiasca sa sacrificati certitudinea si stabilitatea in viata, sa fiti gata sa va planificati viata, sa credeti in voi insiva si sa va opriti din a asculta orbeste ordinele si parerile altor oameni.

Vezi si: “Prea tarziu” pentru a-ti mai indeplini visele?

Pentru putere, trebuie sa renunti la convingerile tale, sa inveti sa gasesti o explicatie logica pentru orice, sa spui „nu” altora, sa-ti cunosti propria valoare, sa-ti pui propriile interese mai presus de orice. Si, de asemenea, sa fii dispus sa reusesti, indiferent de sprijinul sau de respingerea din exterior.

In magazin sunt insa si preturi destul de ciudate. De exemplu, o casatorie poate fi cumparata destul de usor. Dar o casnicie fericita are un pret foarte ridicat, ceea ce implica responsabilitatea personala pentru fericirea ta, capacitatea de a te bucura de viata, constientizarea nevoilor tale si a ceea ce doresti sa realizezi. Si, de asemenea, – stapanirea artei de a aprecia ceea ce ai deja, de a-ti recunoaste valoarea si de a respinge statutul de „victima”. Si in unele cazuri – riscul de a intrerupe comunicarea cu unele rude si prieteni.

Nu toti vizitatorii magazinului, dornici sa-si realizeze visurile sunt dispusi sa plateasca acest pret. La vederea etichetelor, unii se intoarc pur si simplu si pleaca. Altii isi planifica „economiile” pentru o lunga perioada de timp, incercand sa-si dea seama de unde sa colecteze suma necesara.

Exista, de asemenea, si cei care se plang de preturile umflate, cersind o reducere pentru ei insisi sau pur si simplu se intreaba cand este planificata o vanzare. Si exista, de asemenea, persoane care sunt gata sa-si cheltuiasca absolut toti banii pentru a obtine atat ceea ce isi doresc, cat si pentru a impacheta totul cat mai frumos.

O categorie separata de cumparatori este reprezentata de cei care ii invidiaza pe acei clienti fericiti care au reusit sa-si indeplineasca dorinta, presupunand in mod eronat ca acestia si-au indeplinit visul datorita unei legaturi personale cu proprietarul magazinului. Sau poate pentru ca ei cunosc secretul indeplinirii dorintelor fara niciun efort.

Vezi si: Nu mai astepta momentul potrivit. Ia momentul si fa-l potrivit!

Proprietarului magazinului i sa cerut de mai multe ori sa revizuiasca si sa scada preturile pentru a atrage mai multi vizitatori. Dar el a refuzat, deoarece, in cazul unei reduceri a pretului, calitatea dorintelor furnizate ar putea suferi semnificativ.

Atunci cand proprietarul este intrebat daca ii este teama de faliment, el doar clatina din cap si spune ca vor exista intotdeauna temerari care sunt gata sa-si asume riscuri si sa intoarca lumea cu susul in jos. Cei care nu sunt multumiti de o viata previzibila si de rutina sau cei care cred cu adevarat in ei insisi si sunt dispusi sa cheltuiasca energie si timp pentru a-si realiza visul.

Apropos, pe usa acestui magazin de dorinte exista un afis minuscul pe care este scris: „Daca visul tau nu s-a implinit inca, inseamna ca nu l-ai platit”.

~ Visul implinit ~

Source: cluber.com.ua; photo by Stefan Keller from Pixabay 

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!