Ce faci atunci cand ti-e prea… teama? Sfaturi de viata valabile oricand, cu atat mai mult in plina pandemie de Coronavirus

teama

Intr-o lume plina de incertitudine si teama, avem nevoie sa ne detasam de probleme si sa ne incarcam cu energie pozitiva.

Nu lasa gandurile negative sa puna stapanire pe tine. Fii pozitiv, chiar daca situatia prin care treci este dificila, pentru ca toate trec… Important este cum trecem noi prin toate…  

In situatii limita, atunci cand linistea si rutina ne sunt tulburate, trebuie mai mult ca niciodata sa ne demonstram noua insine ca suntem puternici. In fata unor evenimente infricosatoare, trebuie sa tinem scutul sus. Trebuie sa ne protejam mintea si corpul de otrava stresului excesiv si toxic. Deoarece nimic nu este mai daunator pentru noi, decat acest venin.

Atunci cand crezi ca pierzi controlul asupra vietii tale si nimic din ceea ce stiai inainte nu mai este valabil, te simti mic, slab si neajutorat. In aceste momente insa, trebuie sa te ridici mai puternic ca niciodata, sa te scuturi de “noroiul” care ti-a murdarit tot corpul si sa lupti mental pentru fiecare picatura de bine din viata ta.

Atunci cand simti ca teama te napadeste, gandeste-te cum sa o infrunti. Nu te axa pe probleme. Constientizeaza-le, dar mai apoi canalizeaza-ti toata energia pe solutii.

Atunci cand simti in tot corpul fiorul pericolului iminent, pregateste-ti scutul si protejaza-te. Fa tot ceea ce iti sta in putinta pentru a avea grija de tine, dar in acelasi timp, nu uita sa-i protejezi si pe cei din jurul tau.

Atunci cand simti ca ai mai putin, fii constient cat de mult ai, de fapt.

Atunci cand crezi ca ai pierdut ceva, gandeste-te cat de mult timp nu ai pretuit tot ceea ce ai avut si invata din aceasta greseala. Incearca, in viitor, sa nu mai repeti greselile trecutului si sa-ti pretuiesti mai mult viata.

Invata sa fii recunoascator pentru toate lucrurile bune din viata ta. Iar daca acum treci printr-o furtuna, gandeste-te ca aceasta este acolo pentru a-ti curata calea si pentru a vedea ulterior, lucrurile mult mai clar.

Incearca sa nu te panichezi in nicio situatie, deoarece acest fapt nu-ti va aduce niciun beneficiu. Iar in momentul in care esti inundat cu frica si anxietate este imposibil sa ai o judecata clara. Iar tu ai nevoie sa judeci limpede, cu atat mai mult in momentele limita, nu-i asa?

~ De fiecare data cand se intampla ceva rau, pastreaza-ti calmul, trage aer adanc in piept si concentreaza-ti atentia pe ceva pozitiv.  – Roy T. Bennett

~ Ramai calm in orice situatie deoarece linistea inseamna putere. – Joyce Meyer

~ Curajul nu este absenta fricii, ci abilitatea de a-i face fata. – John Putnam Demo

Iti dorim sanatate si multa putere, pentru a depasi cu bine toate obstacolele vietii.

Fii optimist!

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

teama

photo source: pixabay

Citeste si:

Pandemia de Coronavirus ne testeaza umanitatea…

Sistemul imunitar. Ce alimente trebuie sa consumi pentru a-l face mai puternic?

5 Tehnici de meditatie pentru incepatori

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!