~ Despre invidie… ~

invidie

Mai intai, trimite raze de bunatate celui care, dupa parerea ta, te invidiaza, iar apoi iti voi spune de ce ar trebui sa faci asta…

Nu exista niciun motiv sa urasti oamenii care te invidiaza. Invidia lor este confirmarea perfecta ca lucrurile merg excelent pentru tine.

Te poti simti suparat pentru ca, inca de la scoala, ai fost invatat ca gelozia este ceva foarte nociv. Ca acest sentiment te poate face sa urasti si sa te superi.

Probabil ca ai simtit pe pielea ta ce inseamna sa ai de-a face cu un invidios, atunci cand un sef se intoarce brusc impotriva ta din cauza insistentei unui coleg de munca care te barfeste pe la spate. Sau cand masina ta cea noua este brusc acoperita de zgarieturi datorita eforturilor vecinului tau „prietenos” caruia ii este greu sa digere faptul ca ti-o poti permite.

Noi, dragii mei prieteni, ne-am nascut cu aceasta gena. Noi toti. Singura diferenta este ca majoritatea dintre noi reusim sa tinem sub control acest sentiment, spre deosebire de cei care aleg sa-si exprime nefericirea prin, ca sa spunem asa, fericirea ta.

Deci, persoanele invidioase sunt un adevarat cadou pentru tine. Si de aceea…

1. Sunt dovada succesului tau.

Faptul ca cineva este invidios pe tine este o dovada directa ca se intampla ceva corect si bun in viata ta.

Vedeti, oamenii gelosi, fara sa stie, au pus o stampila pe faptul ca viata voastra este intr-un fel mai buna decat a lor. Mai buna material sau chiar emotional. Multi prieteni pot fi gelosi pe felul in care iubitul tau iti trimite baloane in forma de inima in fiecare saptamana.

Problema apare numai atunci cand incepem sa ne concentram mai mult asupra invidiei lor decat asupra succesului nostru.

Ai toate motivele sa te bucuri ca viata a fost generoasa cu tine.

Nu-ti mai regreta succesul sau nu iti mai cere scuze pentru realizarile tale. Multumeste-le din inima tuturor celor care te invidiaza. Gandeste-te… cum te-ai simti daca nimeni din aceasta lume nu ar simti nici macar un pic de invidie fata de tine.

Vezi si: Lumina unei personalitati stralucitoare ii deranjeaza pe cei care traiesc in intuneric

2. Te fac sa te straduiesti sa ai succes.

Imi povestea o prietena ca era foarte stresata la locul de munca, deoarece, de fiecare data cand obtinea o promovare, colegii ei o barfeau si raspandeau zvonuri mincinoase despre o presupusa relatie intima intre ea si seful ei. Ea a decis sa o ia ca pe o provocare si a inceput sa lucreze atat de mult, incat nimeni nu a mai putut pune la indoiala performantele ei.

Amaraciunea poate aprinde uneori un foc in tine, care sa te oblige sa demonstrezi in mod constant ca esti demn de invidie.

Deci, cum sa nu simti o recunostinta infinita pentru cei care te-au facut sa raspunzi unei astfel de provocari? Daca nu ar fi fost invidia lor, ti-ai fi luat cu usurinta succesul ca atare si probabil ca te-ai fi odihnit pe laurii victoriei, cazand de pe piedestal, adormit de plictiseala.

In loc sa va supere prezenta persoanelor invidioase in viata voastra, mai bine le multumiti.

3. Te ajuta sa vezi oamenii in adevaratele lor culori.

Oamenii invidiosi sunt cei care isi manifesta frustrarea vorbindu-te pe la spate si spunand lucruri urate despre tine, celorlalti. Ar putea fi prietenii, colegii de birou sau chiar membrii familiei.

Atunci cand esti barfit, fii foarte atent, deoarece acesta este un prilej extraordinar pentru a vedea cine din mediul tau crede in acele cuvinte. Datorita acestui fapt, vei intelege in cine poti avea incredere si in cine nu.

Daca un prieten apropiat crede in cuvintele unei persoane care nu face altceva decat sa incerce sa te denigreze, atunci poate ca aceasta persoana ar trebui sa fie stearsa de pe lista prietenilor apropiati. Gandeste-te la asta.

Ti-au facut un serviciu atat de grozav, chiar daca te-ai simtit umilit de actiunea lor. Du-te si imbratiseaza-i.

Acum, dam cuvantul celor care sunt suficient de cinstiti pentru a recunoaste ca au invidiat la un moment dat, pe cineva. Strabunica mea obisnuia sa spuna: „Invidiem toata fericirea pe care credem ca o au altii”. De la distanta, viata altcuiva poate parea foarte roz, deoarece defectele sunt prea mici pentru a fi observate.

Deci, inainte de a deveni verde de invidie, aminteste-ti de toate lucurile minunate care ti s-au intamplat vreodata si fii recunoscator pentru ele. Fii recunoscator pentru viata ta.

Relaxeaza-te…

Source: cluber.com.ua; Photo by Min An from Pexels

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Vezi si: Indepartati-va de oamenii care va fac rau. De cei care va spun ca nu puteti face ceea ce va doriti si ca nu sunteti ceea ce simtiti…

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!